Naslovnica Najave Najave za petak, 26. lipnja

Najave za petak, 26. lipnja

GLINA – Pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora, a u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, Policijske uprave sisačko-moslavačke i Grada Gline, u Glini se svečano obilježava 24. obljetnica početka oružanog
Obilježavanje ove 24. obljetnice biti će održano u petak, 26. lipnja prema sljedećem programu:

9.30 sati     – polaganje vijenca na grob poginulog hrvatskog policajca Tomislava Roma u mjestu Gornji Viduševac

10.15 sati     – okupljanje uzvanika ispred zgrade Policijske postaje Glina, Tomislava Roma 2,
– doček sudionika 10. memorijalne utrke „Tomislav Rom“

10.30 sati       – polaganje vijenaca ispred središnjeg križa, na Trgu bana Josipa Jelačića

11.00 sati       – Sv. Misa u župnoj crkvi Sv. Ivana Nepomuka u Glini

12.15 sati       – svečani program u Hrvatskom domu u Glini
– prigodna obraćanja uzvanika

SISAK – Proni centar za socijalno podučavanje – Info centar za mlade Sisak (u daljnjem tekstu ICM Sisak) u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo-Odsjek za mentalno zdravlje, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti postaviti će Info pult u ulici S. i A. Radića (kod Borova) 26.6. od 10 do 13 sati povodom obilježavanja Međunarodnog dana protiv zlouporabe droga i opojnih sredstava. Cilj ove akcije je podignuti svijest građana o štetnosti opojnih droga, ovisnosti, zdravstvenim rizicima te spolno prenosivim bolestima. S obzirom da ICM Sisak već dugi niz godina radi sa mladima i na projektima usmjerene mladima ovim putem ćemo prezentirati naš dugogodišnji rad i tako približiti građanima, posebno mladima što je to zapravo Info centar, te kako koristiti usluge Info centra poput besplatnog korištenja interneta, sudjelovanja u radionicama i predavanjima, te ostalim sadržajima za kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

KUTINA – U petak, 26. lipnja 2015. godine u 10,00 sati u Domu kulture Pučkog otvorenog učilišta u Kutini održati će se Smotra kulturno umjetničkog stvaralaštva Udruga umirovljenika SMŽ.

KUTINA – Veleposlanica Republike Makedonije u RH Danijela Karagjozoski posjetit će Grad Kutinu u petak, 26. lipnja  2015. godine u 11,00 sati. Sastanak će se održati u Gradskoj  vijećnici Grada Kutine, Trg kralja Tomislava 12.

SISAK – U petak, 26. lipnja 2015. godine, u vremenu od 12 do 13 sati u Starom gradu, u sklopu 12. konferencije Mreže europskih sela roda, po prvi puta će se potpisivati Sporazum o suradnji. Budući da između Europskih sela roda unutar Mreže europskih sela roda, a to su: Čigoč (Hrvatska), Nagybajom (Mađarska), Rühstädt (Njemačka), Malpartida de Cáceres (Španjolska), Andrid (Rumunjska), Mala i Velika Polana (Slovenija), Tykocin (Poljska), Marchegg (Austrija), Belozem (Bugarska), Altreu (Švicarska), Eskikaraağaç (Turska), Češinovo-Obleševo (Makedonija), Buzica (Slovačka) i Taraš (Srbija), postoji interes za međusobnu suradnju, posebno u područjima vezanim uz očuvanje staništa bijele rode te održivi ruralni razvoj, svih četrnaest sela su osnivači i potpisnici ovog Sporazuma. Cilj Sporazuma jest da se status Mreže digne na višu razinu te da se, između ostalog, dobije i mogućnost (zajedničkog) apliciranja na EU projekte. Ispred Europskog sela roda Čigoč, budući da je Čigoč naselje Grada Siska, Sporazum će potpisivati dogradonačelnik Vlado Andučić.

Komentirajte