Naslovnica Sport Košarka BASKET TOUR 2015. u subotu u Sisku

BASKET TOUR 2015. u subotu u Sisku

Dolazi nam još jedna uzbudljiva sezona 3×3 košarke i gostovanje BASKET TOURA u 18 regionalnih gradova u kojima će ekipe moći pokazati svoje znanje.

Značajna novost ove sezone je da će se turniri, osim onih u Hrvatskoj održati i u Sloveniji i Bosni i Hercegovini, i to u Mariboru, Ljubljani, Mostaru i Sarajevu.

Turnir u Sisku održati će se 27. lipnja na Kranjčevićevoj ulici i igrati će se u tri kategorije (U14, U16, seniori), a ekipe se mogu besplatno prijaviti i saznati sve informacije putem internet stranice www.basket-tour.com. Svi igrači će se sudjelovanjem na turniru registrirati i na globalnoj stranici 3x3planet.com na kojoj se nalaze svi 3×3 turniri u svijetu kao i pojedinačni poredak igrača. Najbolje četiri ekipe u kategoriji seniora osvajati će bodove za nastup na velikom MASTERSU početkom kolovoza u Rijeci (01.08.), a pobjednik tog turnira imati će čast predstavljati nas na prestižnom FIBA WORLD TOURU koji će ove godine biti u Pragu.

Hrvatske ekipe u proteklim sezonama su postigle fenomenalne uspjehe na FIBA WORLD TOURU. U premijernoj sezoni legendarna ekipa STATIST
iz Splita osvojila je EUROPE MASTERS u Madridu i bila druga na svjetskom MASTERSU u Miamiju, a 2013 je iskusni GENERAL VASILIJE MITU bio treći u Lausanni. U nadolazećoj sezoni kontinentalni FIBA WORLD TOUR MASTERSI održati će se u Manili, Pekingu, Chicagu, Pragu, Lausanni i Rio de Janeiru a svjetski MASTERS biti će u Abu Dhabiju.

FIBA ulaže veliki trud u podizanje i promociju 3×3 košarke u svijetu kako bi ona postala olimpijski sport. Prateći natjecanja i igru svake godine dorađuju se i pravila kako bi ona postala čim atraktivnija a ujedno i pravednija. U posljednjim sezonama primjetna je sve veća popularnost i jačanje 3×3 scene u Hrvatskoj i svijetu, a stvorili su se i veliki rivaliteti među pojedinim ekipama. Uvjereni smo da nas i u ovoj sezoni čekaju brojni zanimljivi okršaji i neizvjesne završnice ovog atraktivnog i dinamičnog sporta.

Atraktivan sportski program upotpuniti će uvijek zanimljiva natjecanja u tricama i zakucavanjima a prisutne će u pauzama utakmica zabavljati i
spektakularna breakdance skupina KLC.
 BASKET TOUR 2015
MJESTO ODRŽAVANJA: SISAK – Kranjčevićeva ulica
VRIJEME ODRŽAVANJA: 27. lipanj 2015 (subota, 17h)
KATEGORIJE: U14, U16, SENIORI
ORGANIZATOR: SportART
PRIJAVE: www.basket-tour.com

Komentirajte