Naslovnica Vijesti Sisak Uručene nagrade i priznanja Grada Siska

Uručene nagrade i priznanja Grada Siska

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Siska u povodu Dana grada održana je sinoć prvi put u atriju Starog grada. Tom su prilikom dodijeljene i nagrade Grada Siska. Nagrade za životno djelo posthumno su dodijeljene najboljem hrvatskom graditelju violina prof. Slavku Domitroviću i doktoru Vladimiru Blagaiću za izuzetne rezultate postignute u medicinskoj znanosti i humanitarnom radu, a primili su ih članovi njihove uže obitelji. Nagrada za životno djelo dodijeljena je i prof. Ivanu Sinovčiću. Godišnje nagrade Grada Siska za proteklu godinu pripale su književniku Slavku Jendričku i Vatrogasnoj zajednici Grada Siska dok su pohvale ove godine primili prof. Karolina Čutuk, Športski streljački klub HVIDR-a i dr. Katica Bakran Pavušek.
Predsjednik Gradskog vijeća Grada Siska je, čestitajući Dan grada, naglasio kako je Sisak danas grad u kojem se realiziraju mnogi komunalni projekti, grad u koji dolaze investitori i potpisuju ugovore o izgradnji novih proizvodnih postrojenja.

-Mi nudimo modernu viziju grada, ugodnu za život, grada koji živi u skladi sa svojim rijekama i prirodnim ljepotama ali i grada dobre energije koju šire njegovi žitelji – rekao je Đumbir.

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček kazala je kako je veseli što svečani dio Dana grada Siska održavamo u jednom od njegovih simbola, Starom gradu, utvrdi koja simbolizira upornost i snagu Siščana. Poručila je također kako u ovo današnje vrijeme treba biti kreativan i inovativan.

-Treba biti otvoren prema novim idejama i projektima. Radimo sve na tome da privučemo što veći broj investitora u naš grad. Već smo stvorili niz pogodnost za one koji žele doći i investirati u naš grad. Grad po prvi puta u povijesti ima program koji nagrađuje one poduzetnike koji otvaraju nova radna mjesta. U nama su neki već našli a drugi mogu naći dobrog partnera – kazala je gradonačelnica.

Okupljene u atriju Staroga grada pozdravili su i Vesna Nađ, pomoćnica ministra branitelja te Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta.

U glazbenom dijelu programa nastupile su Lađarice te učenici Glazbene škole Frana Lhotke Ivan Kukurić te Ema Smiljanić uz pratnju prof. Karla Ivančića. Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća troje prvonagrađenih učenika u natječaju Sisak kakav želim, Ivan Čičak, Matija Pavleković i Tereza Dejanović, pročitali su svoje literarne radove na temu kakav Sisak žele.

(sisak.hr)

FOTO:Željko Rakarić

11407101_842213795813806_3009561523159858834_n

 

Komentirajte