9 C
Sisak
Petak, 1 ožujka, 2024

Mladež HDZ-a protiv koncerta LET 3 u Sisku

Datum:

Marketing

Najavljeni koncert grupe LET 3 koji će se u Sisku održati u srijedu, 3. lipnja, izazvao je reakciju gradske i županijske Mladeži HDZ-a.

Mladež HDZ-a ističe “da je nastup takvih izvođača na Dan Grada Siska neprimjeren, te će bespotrebno izazvati podijeljene reakcije među građanima.”

Oni u svom priopćenju ističu “da je vrlo često glazbena grupa „Let 3“ svojim nastupima znala pokazivati oblike vulgarizma i nemorala. Također, u javnosti se ističu scenskim nastupima i performansima kojim otvoreno ili indirektno ismijavaju institucije Republike Hrvatske, Crkvu, hrvatske branitelje i druge. Sami nazivi njihovih pjesama i albuma, kao i svako pojavljivanje u medijima upućuju na to da se radi o glazbenoj grupi kojoj više priliče nastupi na festivalima alternativne glazbe nego na središnjoj proslavi Dana Grada Siska.”.

Stoga Mladež Hrvatske demokratske zajednice apelira, “s obzirom da je riječ o novcima iz gradskog proračuna, da se građanima Siska omogući da sudjeluju u donošenju odluke o glavnom izvođaču na proslavi Dana Grada, a ne da im se nameće izbor glazbene grupe čiji sadržaj nije primjeren za širu publiku.”

Najavljeni koncert grupe Let 3 uznemirio je i gradsku vijećnicu Kristinu Grubec iz Hrvatske konzervativne stranke.

“Zanima me samo po kojim kriterijima su odabrani. Pretpostavljam zbog nekog od svojih outfita, zanimljivih opanaka i etno elemenata jednog od susjednih nam naroda ili po čepovima u stražnjicama i brnjicama na spolovilima, ili po redizajniranim JNA odorama. Pretpostavljam jedno od toga.” – pitala je tijekom aktualnog sata prošlotjedne sjednice Gradskog vijeća Kristina Grubec.

Odgovarajući na pitanje resorni gradski pročelnik rekao je da nas čeka jedan pravi spektakl. “Imamo ogromnu produkciju na europskom nivou. Imamo vrhunski bend, imamo odličnu predgrupu, Roling Humes. Jedan izvrstan hrvatski bend u kojem sviraju i dvojica Siščana, braća Nikola i Matej Smiljanić.” – rekao je odgovarajući na pitanje Grgurač i zaključio “Što se tiče Leta 3, mogu garantirati da će dečki nositi brnjice i da nitko neće biti ugrižen!”

Inače, koncert se održava dan uoči blagdana svetog Kvirina, a na blagdan neće biti ni tradicionalne procesije koja je, zbog Tijelova koje ove godine pada na 4.6., pomaknuta za petak, 5. lipnja.

Možda vas zanima...

Dani sisačkog sporta uz Crvenu jabuku i U-15 nogometnu reprezentaciju

Grad Sisak i Zajednica sportskih udruga Grada Siska ove...

Danas se obilježava Međunarodni dan rijetkih bolesti

'S rijetkima svaki dan, a ne svake prijestupne' slogan...

Na Srednjoj školi Viktorovac Sisak uskoro nova fasada

Počeli su radovi na postavljanju vanjske ovojnice na zgradi...
Prethodni članak
Sljedeći članak