Naslovnica Vijesti SMŽ “Uhvaćeno” 20 pijanih vozača

“Uhvaćeno” 20 pijanih vozača

Sa subote na nedjelju, 16./17. svibnja od 22 do 5 sati, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke je provedena akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu.

Tijekom provođenja ove akcije policijski službenici su kontrolirali 225 vozila i vozača u prometu te utvrdili 42 prometna prekršaja, od kojih se 20 prekršaja odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola. Osobnim automobilima je upravljalo 19 alkoholiziranih vozača, dok je jedan vozač upravljao biciklom.

Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, šest je evidentirano na području Siska, pet na području Novske, po dva na području Kutine, Gline, Gvozda i Dvora te jedan prekršaj na području Petrinje.

Kod 14 vozača je utvrđena alkoholiziranost od 0,5 do 1,5 promila, kod tri vozača od 1,5 do 2 promila, kod jednog je vozača alkoholiziranost bila veća od 2 promila, dok su dva vozača odbila alkotest.

Prema dobnim skupinama najviše vozača pod utjecajem alkohola, njih šestero, bili su vozači u dobnoj skupini od 31 do 40 godina, petero vozača je bilo u dobnoj skupini od 25 do 30 godina, četiri su bila u dobnoj skupini od 18 do 24 godine, također četiri starija od 50 godina, dok je jedan vozač bio u dobnoj skupini od 41 do 50 godina.

Najveća koncentracija alkohola u ovoj akciji od 2,13 promila je utvrđena kod 49-godišnjeg vozača osobnog automobila, zatečenog u nedjelju, 17. svibnja oko 00.45 sati u Glini.

Komentirajte