Naslovnica Vijesti Kultura LAOS – tragom boje šafrana

LAOS – tragom boje šafrana

Dom kulture Kristalna kocka vedrine organizator je Tjedna kulturne raznolikosti za dijalog i razvoji odvijat će se od 18. do 22. svibnja 2015.g u Kazalištu 21. Najavljen bogat program obuhvaća sve pravce, od putopisne tribine, kazališne predstave, filma i glazbe.
Večeras će tako s putopisnim predavanjem gostovati profesorica filozofije, logike i etike u Gimnaziji Sisak, Marina Kasa. Profesorica avanturističkog duha u posljednjih je petnaest godina proputovala neke od afričkih zemalja i velik dio Azije, a najviše je se, kako sama kaže, dojmio Laos, jedna od najsiromašnijih zemalja jugoistočne Azije. Istovremeno, zemlja je predivne prirode, bogate kulture i toplih i otvorenih ljudi, iako je sredstvo sporazumijevanja najčešće osmijeh i nekoliko engleskih riječi.
Profesorica Kasa u Laosu je boravila četiri puta od 2011. godine, uglavnom u staroj prijestolnici, Luang Prabangu, ali i putujući lokalnim prijevozom u društvu budističkih redovnika do udaljenih sela u džungli na sjeveru te do krajnjeg juga Laosa. Vrlo živopisno o načinu življenja tamošnjeg stanovništva govorit će i na tribini večeras, 18. svibnja 2015.g od 19,30 sati.
Ulaz je slobodan.

Komentirajte