Naslovnica Vijesti SMŽ Protiv osmero osoba čak 70 kaznenih prijava zbog droge

Protiv osmero osoba čak 70 kaznenih prijava zbog droge

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su proveli kriminalističko istraživanje nad četvero hrvatskih državljana s kutinskog područja, muškarcima u dobi od 20, 24 i 25 godina te 20-godišnjom djevojkom, dok su u suradnji s Policijskom upravom zagrebačkom proveli kriminalističko istraživanje nad četiri osobe s tamošnjeg područja, u dobi od 20, 22, 30 i 41 godinu, zbog sumnje da su počinili ukupno 70  kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičene četiri osobe s našeg područja od 20. ožujka do 7. svibnja ove godine na području ove dvije policijske uprave neovlašteno posjedovale i prodavale marihuanu i hašiš krajnjim konzumentima.

Prilikom istraživanja policijski službenici naše Policijske uprave su izvršili šest zapljena ukupno 38 grama marihuane,  pet grama hašiša i jednu tabletu droge tipa MDM –a, tzv. „Ecstasy“. Zbog počinjenih kaznenih djela svi osumnjičeni su kazneno prijavljeni.

Prilikom provođenja kriminalističkih istraživanja, a zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga,  podneseno je šest optužnih prijedloga nadležnim prekršajnim sudovima protiv osoba koje su kao krajnji konzumenti droga kupovali drogu od osumnjičenika.

Komentirajte