9 C
Sisak
Četvrtak, 18 travnja, 2024

Sisak domaćin Ligi Regije 4 i 6. Svetom Kvirinu

Datum:

Marketing

Plivači PK Sisak JANAF-a uoči svibanjskih natjecanja u Sisku uspješno su nastupili u Banja Luci i Zagrebu.

Na gradskom olimpijskom bazenu u Banja Luci 25. i 26. travnja održan je jak međunarodni plivački miting “22. april”. Na natjecanju je nastupilo preko 550 plivača iz 63 kluba iz BiH, Slovenije, Srbije, Makedonije, Grčke, Albanije, Bugarske, Mađarske i Hrvatske, a u subotnjem dijelu programa nastupile su i plivačice i plivači PK Sisak Janaf, njih ukupno 26, 13 plivačica; Ema Šarar, Lea Peternel, Vanessa Vukić, Matea Gavranović, Laura Radić, Korina Vidović, Nola Brnad, Petra Golem, Lucija Pavišić, Klara Ana Rafaj, Morena Polanec, Saša Podrić i Paulina Kušan i 13 plivača; MalićDomagoj, Grabić Karlo, Lukić Matija, Budimski Josip, Brnad Stefan, Senčar Fran, Gavranović Karlo, Botonjić Aldin, Milaković Roberto, Stojanović Ian, Škvorc Bruno, Jurišić Matija, Periček Renato.

Na prvom kontrolnom natjecanju u polusezoni plivačice i plivači su se okušale uglavnom u disciplinama koje rjeđe plivaju, u kojima imaju manje iskustva, a samo poneki od njih i u svojim najboljim disciplinama. Kvalitetnih rezultata nije nedostajalo. Popodnevne finalne utrke kod plivačica izborile su: Ema Šarar na 50 m delfin, Korina Vidović, Laura Radić i Morena Polanec na 100 m leđno, Nola Brnad na 200 m prsno, Vanessa Vukić i Korina Vidović na 400 m slobodno, Paulina Kušan na 200 m delfin, te Lea Peternel i Vanessa Vukić na 200 m mješovito. Do odličja su doplivale Petra Golem (bronca na 400 m slobodno) i Lea Peternel (bronca na 200 m mješovito).

U muškoj ekipi posebno su se istaknuli osvajači medalja Matija Lukić na 200 m prsno prvi u svojoj kategoriji, Stefan Brnad na 200 m mješovito, također prvi u svojoj kategoriji, Karlo Grabić na 100 m leđno treći u svojoj kategoriji, te Aldin Botonjić na 100 m kraul također treći u svojoj kategoriji. Ostali su plivali na zadovoljavajućoj razini i otplivali su ukupno 12 A i 6 B limita za ljetno prvenstvo Hrvatske, te 10 osobnih rekorda.

Ovo je za sisačke plivačice i plivače bilo prvo kontrolno natjecanje nakon pet tjedana bazičnih priprema, i poslužilo je da bi se vidjelo u kakvoj su formi, te kao dodatno natjecanje za isplivavanje limita potrebnih za nastup na glavnom ispitu sezone – ljetnom prvenstvu Hrvatske.

Plivački vikend 25. i 26. travnja 2015. donio je i nastavak HPS mini GP serije za kadete i mlađe kadete, 12. “Festival plivanja” u Zagrebu, na 50 m bazenu plivališta Utrina.

Dobar organizator i odličan domaćin ovog tradicionalnog, 12. po redu međunarodnog plivačkog natjecanja bio je PK Dubrava. Natjecanje je okupilo rekordan broj natjecatelja, njih čak 425 iz 24 hrvatska kluba, iz svih regija HPS-a, te jedan klub iz Rumunjske. Plivački klub Sisak Janaf u dvodnevnom programu nastupio je sa dvadeset plivačica i plivača u subotu i dvadeset dvoje u nedjelju.

Posebno su se istaknule osvajačice medalja, kod kadetkinja A, Tea Lužaić, treća na 200 m mješovito i druga na 400 m slobodno, u ukupnom poretku šesto mjesto kod plivačica, te kod kadetkinja B, Paula Lončarević druga na 200 slobodno, druga na 200 m leđno, druga na 100 m slobodno, te prva na 100 m leđno, Nina Podrić treća na 100 m delfin, i treća na 400 m mješovito, Olivera Ščrbak treća na 200 m mješovito, prva ma 200 m leđno i treća na 100 m leđno, dok je kod kadetkinja C, Dora Mihaljević osvojila drugo mjesto na 100 m delfin. Kod dječaka, u kategoriji kadeta A Ilan Vezmarović osvojio treće mjesto na 800 m slobodno, dok je u kategoriji kadeta C Goran Vujić osvojio prvo mjesto na 200 m delfin i 100 m prsno, dok je na 200 m prsno bio drugi.


Najviše bodova u poretku za HPS Mini Grand Prix kod plivača osvojio je Luka Sudarević (MDZ), dok je kod plivačica najviše bodova osvojila Anđela Sičaja (MZ).

U Sisku tijekom svibnja slijede dva natjecanja: HPS Mini Grand Prix miting 6. “Sveti Kvirin”, bazen ŠRC Sisak, 16. svibnja, a prije toga u subotu, 09. svibnja natjecanje u sklopu Lige Regije 4.

D.P.

Ostale novosti

RUKOMET: Momčad U13 slavila protiv aktualnog prvaka države

Ovog je vikenda, u 4.kolu Lige za prvaka, momčad...

Rezultati 1. i 2. županijske nogometne lige

ŽNL - rezultati 19. kola Kolo Datum/vrijeme Mjesto Utakmica Rezultat Status   19 14.04.2024 17:00 Voloder NK Voloder -...

Uspješan nastup kickboxera sisačke Croatie na Prvenstvu Hrvatske u Zadru

U subotu, 6. travnja 2024. god., u sportskoj dvorani...

RUKOMET: U Sisak u subotu stiže ekipa Vidovca

23. kolo 1.HRL sjever u Sisak dovodi neugodnog protivnika,...
Marketing
Marketing