Naslovnica Vijesti Kultura Lađarice i Kolapjani izborili nastup u Omišu

Lađarice i Kolapjani izborili nastup u Omišu

Audicije za 49. Festival dalmatinskih klapa – Omiš 2015. održale su se po već ustaljenoj proceduri tijekom mjeseca ožujka i travnja. Nakon održanih audicija u Zadru, Šibeniku, Splitu, Rijeci, Zagrebu, Dubrovniku, na Korčuli,  u Omišu i u Čapljini umjetnički ravnatelj festivala donio je odluku o tome tko su sudionici 49. Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, po kategorijama i večerima.

A među odabranima ove godine u kategoriji debitanata je sisački ženski vokalni sastav „Lađarice“ i muška klapa „Kolapjani“ u kategoriji večeri popularnih skladbi svi pod dirigentskom palicom maestre Marijane Ivšić Kolić.  Izboriti nastup na prestižnom festivalu je sigurno potvrda dobrog i kvalitetnog rada i velikog pjevačkog entuzijazma .Lađarice i Kolapjani su izborili priliku braniti boje svoga grada i županije i oni će to, sigurno, punim srcem odraditi.

Lađarice već imaju nastupima bogat tjedan pa ih možete poslušati kao gošće na koncertu dječjeg zbora Crescendo u četvratak, subota je rezervirana za Daruvarske klapske večeri , a 13.svibnja sudjeluju u glazbenoj poslastici Klape za prijatelje u okviru humanitarne akcije Zaklade „ Fra Bonifacije  Ivan Pavletić“

Komentirajte