Naslovnica Vijesti Sisak Vijeće Dvora protiv odlagališta radioaktivnog otpada

Vijeće Dvora protiv odlagališta radioaktivnog otpada

Općinsko vijeće Dvora u srijedu je jednoglasno izglasalo odluku kojom izražavaju protivljenje namjeri e da budući Centar za zbrinjavanje radioaktivnog otpada bude na području Trgovske gore, točnije na lokaciji vojarne Čerkezovac. Vijeće je donijelo tu odluku nakon što im je Saša Medaković iz Zavoda za radioaktivni otpad prezentirao plan odlaganja na području Trgovske gore, piše Večernji list..

“Nismo dobili sve odgovore. Nije bilo odgovora o utjecaju na okoliš, o rizicima od potresa, o sastavu tla na lokaciji. Nakon što su vijećnici i mnogobrojni Dvorani saslušali prezentaciju i čuli odgovore na pitanja Vijeće je jednoglasno zauzelo stav protiv odlagališta na području Dvora. Uz to, putem zborova građana nastavit ćemo informiranje građana o situaciji i o svemu onda obavijestiti povratno Zavod”, rekao je načelnik Dvora Nikola Arbutina (SDSS). No, dodao je kako je prema svim do sada iznesenim reakcijama građana i Vijeća Dvor protiv Centra za zbrinjavanje nuklearnog otpada na svom području.

Na prezentaciji su bili i predstavnici susjednih hrvatskih gardova i općina, ali i predstavnici Novog Grada iz BiH. Također, po prvi put je službeno iznesena ponuda o naknadi Općini Dvor, koja bi ako pristane na odlaganje na svom području, dobila osam milijuna kuna godišnje, koliko iznosi i godišnji Proračun Općine.

Komentirajte