Naslovnica Vijesti Sisak Otvorena dionica A11 Lekenik-Buševec, za Sisak će ići brza cesta

Otvorena dionica A11 Lekenik-Buševec, za Sisak će ići brza cesta

Gotovo tri milijarde kuna utrošeno je u deset godina gradnje autoceste A11 od Zagreba do Siska, a kako stvari stoje unatoč svemu do Siska autocesta neće ni doći.

Naime, posljednje informacije govore kako je dionica autoceste od Lekenika do Siska predana u nadležnost Hrvatskim cestama s ciljem gradnje brze ceste na trasi planirane autoceste. No, i ta se brza cesta neće graditi u dogledno vrijeme. Jedini dio koji će se izgraditi u skorijoj budućnsoti je dio od Odranskog mosta do Žažine, također u formi brze ceste. Također će u dogledno vrijeme biti izgrađen i novi dvotračni Odranski most.

Ostavit će se koridor za nastavak prema Mošćenici i BiH, no to je neka daleka budućnost.

Poddionica od Lekenika do Buševca puštena je u promet u srijedu, 21. travnja, a pustio ju je u promet premijer Zoran Milanović koji je komentirao i cijenu ove autoceste. Naime, samo novootvorenih 11,2 km autoceste koštaa 700 milijuna kuna plus PDV. Riječ je o najskupljim kilometrima koje je HAC ikada gradio, pet i više puta skupljih od Dalmatine. Kilometar na ovoj dionici košta oko 10 milijuna eura, a skupoću u HAC-u pravdaju velikom količinom utrošenog materijala obzirom na meki teren i činejnicom da su materijal morali dovoziti iz velikih udaljenosti te skupim otkupom zemljišta na zagrebačkom području.

“Bit će ovo skupa autocesta, no ona nam ostaje. Skupa jest, no ne mogu biti protiv boljeg standarda naših građana. To je standard iznad naših ekonomskih mogućnosti i zato plaćamo kamate.”, rekao je premijer otvarajući dionicu u Lekeniku.

Autocesta Zagreb-Sisak počela se graditi još prije deset godina.  Prva dionica Velika Gorica-Buševec,  je puštena u promet 2009. godine, i vožnja je bila besplatna do sada. A od srijede je uvedena cestarina za 22 izgrađena kilometra od Lekenika do Velike Gorice i koja iznosi devet kuna za osobno vozilo.

U Hrvatskim autocestama računaju na 3000 vozila dnevno od jeseni kada bude u promet puštena i dionica do Jakuševca. Trenutačno je očekivani prosjek 1800 vozila dnevno. Obzirom da kroz Lekenik državnom cestom dnevno prođe više od 15.000 vozila, jasno je da ni HAC ne očekuje preveliki interes za plaćenu vožnju koja od rujna skraćuje put do Zagreba na 35 minuta.

“Autocesta je važna za razvoj gospodarstva Lekenika no nije se trebalo još početi s naplatom jer nije gotova dionica do Zagreba. Gospodarska i socijalna slika građana ovog područja je teška i malo će se ljudi voziti sada autocestom. Zbog naplate će se dio vozača vratiti na preopterećenu državnu cestu”, rekao je na otvorenju načelnik Lekenika Ivica Perović.

Na naplati i održavanju autoceste  A11 radi 19 ljudi, no nije bilo zapošljavanja nego je HAC preraspodijelio postojeće djelatnike.

mapa autocesta

Komentirajte