Naslovnica Sport Ostali sportovi Antonio Korošec i Marin Matacin postali viceprvaci Hrvatske

Antonio Korošec i Marin Matacin postali viceprvaci Hrvatske

Sisački kickboxeri iz kluba Croatia na državnom prvenstvu osvojili su ukupno pet medalja: dvije srebrne i tri brončane.

U nedjelju, 19.travnja u sportskoj dvorani Kostrena održano je Hrvatsko prvenstvo u kickboxingu , discipline: kick- light, light contact i point fighting.

Glavni organizator natjecanja je bio Hrvatski kickboxing savez, a izvršni organizator Kickboxing savez Primorsko goranske županije.
Na natjecanju je bilo 328 natjecatelja iz 47 hrvatskih klubova.

Kickboxing tim sisačke Croatie, pripreman od strane glavnog trenera Saše Smiljanića, a vođen instruktorom Ivanom Mihajlovićem, je prezentirao dobre borbe i uspio osvojiti pet medalja na ovom državnom natjecanju.


U juniorskoj konkurenciji Anamarija Franceschi je u disciplini kick-light do 60 kg osvojila 3. mjesto, a isti rezultat je ostvario njen kolega iz kluba junior Juraj Kukić u kategoriji do 89 kg.

Unatoč tome što je Juraj najmlađi junior imao je odličan start s dvije pobjede, te je tek u polufinalu izgubio od prvaka Marina Orlovića i osvojio sjajnu broncu.

U seniorskoj konkurenciji Alban Morina je ušao u polufinale gdje je ispao od Marka Boljata te se morao zadovoljiti brončanom medaljom u kategoriji -75 kg discipline light-contact.

Uspješan nastup je imao Antonio Korošec u seniorskoj kategoriji do 79 kg, te je nakon dvije sjajne pobjede u finalu ostao bez dovoljno snage i izgubio od Gordana Bakšića iz Jastrebarskog, tako da je u konačnici osvojio 2. mjesto.

Ugodno iznenađenje svojim trenerima je priuštio senior Marin Matacin u kategoriji do 94 kg, koji se u svom prvom službenom natjecanju uspio probiti u samu završnicu natjecanja gdje je tijesno na poene izgubio od znatno iskusnijeg Tihomira Rubila iz Rijeke.

Ovim osvajanjem titule viceprvaka Hrvatska Matacin je skrenuo pozornost na sebe i nagovjestio uspješnu natjecateljsku budućnost.

Sljedeća natjecanja po kalendaru HKBS-a su: Međunarodni kup “ALPE ADRIA OPEN 2015”, koji će se održati u Puli 9. svibnja, te otvoreni kup “Prvenstvo grada Zagreba”, koje se planira održati 31. svibnja.

Komentirajte