15.3 C
Sisak
Srijeda, 20 listopada, 2021

Sindikalne središnjice Praznik rada ove godine obilježavaju u Sisku

- Marketing-spot_imgspot_img

Pred sisačkom rafinerijom okupit će se sindikalci svih pet sindikalnih središnjica, čime se prvi put središnji radnički prvosvibanjski prosvjed neće održati u Zagrebu, donosi Večernji list.

– Točno je, sve središnjice zajedno dogovorile su se i okupit ćemo se na Praznik rada pred Rafinerijom u Sisku u 10 sati ujutro kako bismo upozorili na rastakanje hrvatskog gospodarstva. Nema nikakvog cirkusa, nego na konkretnom primjeru upozoravamo na problem, kako je HURS radio prethodnih godina – potvrdio je Ozren Matijašević, predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata. Mladen Novosel, šef Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, napominje da će detalje velike sindikalne akcije iznijeti sljedeći tjedan.

– Zbog problema u Rafineriji Sisak, kutinskoj Petrokemiji i samom Gradu Sisku odabrali smo baš tu sredinu za mjesto s kojeg ćemo poslati apel za spas preostale industrije i velikih trgovačkih društava u Hrvatskoj – rekao je Mladen Novosel dodavši da u Zagrebu neće biti sindikalnih manifestacija.

NOVO

Zadnje informacije kazuju kako će se povorka ipak kretati od Kontrobe do Velikog Kaptola.

Prema dogovoru svih pet sindikalnih središnjica, prvosvibanjska povorka s oko 1500 sudionika okupit će se na prostoru gradske tržnice Kontroba između 9 i 10 sati, odakle će krenuti prema Velikom Kaptolu, gdje će na prosvjednom skupu govoriti o konkretnim problemima hrvatskih tvrtki, prvenstveno sisačke Rafinerije i kutinske Petrokemije.

Planira se da će na skupu govoriti predsjednici sindikalnih središnjica, te sindikalci iz Rafinerije, Petrokemije i sisačkih komunalnih službi, a cijeli događaj trebao bi završiti do 11,30 sati, nakon čega će se sudionici razići.

Detaljniji plan prosvjednog obilježavanja 1. svibnja sindikalni čelnici iznijet će na konferenciji novinare iduće srijede, 22. travnja.

(Večernji list, Slobodna dalmacija)

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti