1 C
Sisak
Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Širi se istraga protiv bivše županice?

- Marketing-spot_imgspot_img

Marina Lovrić Merzel, bivša sisačko-moslavačka županica, prošli je tjedan ponovno ispitana u USKOK-u koji, kako neslužbeno doznaje Večernji list, širi istragu protiv nje. Ovaj put istražuju se sumnje u nenamjensku potrošnju preko službene American kartice te kartice za gorivo kojom se koristila.

Istraga je, piše Večernji list, uputila na brojne sumnjive datume kada su se na kartici “peglali” visoki iznosi, a koji, sumnja USKOK, nemaju veze sa službenim dužnostima bivše županice. Neki od sumnjivih datuma bili su u srpnju 2009. i travnju 2011. kada je na službenoj kartici županica potrošila poveće iznose u luksuznim hotelima, restoranima i barovima u Opatiji i okolici. Istražitelji su doznali da je županica tada privatno bila u jednoj riječkoj poliklinici koja se bavi i estetskom kirurgijom. Smještaj u skupom hotelu i obroci u skupim restoranima plaćeni su službenom karticom, a do tamo je vozio službeni automobil.

Proširenje istrage moglo bi se baviti i kupnjom bivše upravne zgrade Dunavskog Lloyda iz 2008. Tada je županija za kupnju objekta od 1800 kvadrata odlučila dati 2,159 milijuna eura, tj. oko 1200 eura po kvadratu. Zanimljivo je da tada županija nije unajmila svog procjenitelja, nego je pristala na cijenu od 1200 eura po kvadratu jer je za Dunavski Lloyd sudski vještak Juraj Cvetnić tu zgradu procijenio na vrtoglavih 2162 eura po kvadratu.

Županica je kupnju ocijenila vrlo povoljnom, a 2012. tog je istog procjenitelja unajmila da procijeni vrijednost prostora bivšeg autosalona Lav auto Popeca. USKOK pak smatra da je županija taj objekt kojeg je kupila za smještaj Zavoda za hitnu medicinu, preplatila za više od 4 milijuna kuna.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti

12 KOMENTARI