Naslovnica Vijesti Sisak Mještani Letovanaca protiv spajanja njihova Mjesnog odbora s Madžarima

Mještani Letovanaca protiv spajanja njihova Mjesnog odbora s Madžarima

Odluka Gradskog vijeća Grada Siska o spajanju dva naselja Madžara i Letovanaca u jedan Mjesni odbor,  za sve stanovnike Letovanaca je neprihvatljiva i oni ju ne podržavaju, priopćeno je iz HDZ-a. O tome su se doslovce svi stanovnici Letovanaca izjasnili peticijom koja je upućena Gradonačelnici i Gradskom vijeću Grada Siska s prijedlogom da tu potpuno neprihvatljivu odluku žurno promijene i to prije predviđenih izbora za Mjesne odbore u svibnju.

Ističu kako je ta odluka donesena bez ikakvih konzultacija sa stanovnicima Letovanaca i bez njihove suglasnosti te da  odluka poništava identitet ovog naselja koje ima povijesni kontinuitet od nekoliko stoljeća.

“Već nekoliko stoljeća su Letovanci samostalno naselje sa svojom samostalnom lokalnom samoupravom, a jedno vrijeme smo bili i općinsko mjesto. Takva samostalnost je omogućavala da se jasno izraze potrebe i rješenja za lokalne komunalne i druge probleme i stanovnici su njome bili zadovoljni i nema niti jednog ozbiljnog razloga da se to mijenja.” – poručuju iz letovanac uz opasku kako je naselje tijekom Domovinskog rata spaljeno i poharano. Ističu kako argument o malom mjesnom odboru ne stoji jer neki drugi “mali” odbori nisu ukinuti, poput Klobučaka i Starog Sela gdje žive većinom građani srpske nacionalnosti i koji na izborima glasaju za SDP.

Komentirajte