Naslovnica Vijesti Kultura Izborna Skupština Ogranka Matice hrvatske Sisak

Izborna Skupština Ogranka Matice hrvatske Sisak

Održana je Izborna Skupština Ogranka Matice hrvatske Sisak na kojoj je bio i dopredsjednik Matice hrvatske Stjepan Sučić.

Na početku skupa otvorena je izložba slika Milana Jurina iz Ivanić Grada, čije su slike nadahnute plastičkim radovima Hanibala Salvara.

Za predsjendicu ogranka izabrana je Đurđica Vuković, Jelena Folnović za dopredsjednicu, Tomislav Dovranić za tajnika, a za članove Predsjedništva Valentina Badanjak Pintarić, Nataša Nježić, Sanja MiJoković i Siniša Matasović. U Nadzorni odbor izabrani su Ankica Rupčić, Nevenka Klasić i Branko Skrbin.

Na kraju se Skupštini obratila izabrana predsjednica Đurđica Vuković, zahvalila je svim dosadašnjim suradnicima te je istakla kako je Matica hrvatska  uvijek imala uporište u Sisku i pristaše među Siščanima, otkako je ustrojena 1874. godine.

“Rad Ogranka biti još intenzivniji, naročito na promicanju kulture u gradu Sisku, kroz nakladničku djelatnost – časopis Riječi, objavljivanje knjige poezije Siniše Matasovića i Antonije Ugarković, knjiga razgovora i eseja o kazalištu Andrije Tunjića. Nastavit će se i s Kvirinovim poetskim susretima, Stihovnicom Siska i drugima zanimljivim programima. Prioritet rada bit će i uključivanje  mladih u  rad  Ogranka, jer samo uz njihovu potporu Ogranak Matice hrvatske Sisak ima budućnost.”, istakula je Đ, Vuković.

Komentirajte