Naslovnica Sport Ostali sportovi Croatia Sisak uspješna u Samoboru i Zaboku

Croatia Sisak uspješna u Samoboru i Zaboku

Međunarodni kyokushinkai karatre turnir „12 kup Domenice – Samobor“ ove je godine okupio 190 natjecatelja u borbama i 65 natjecatelja u katama, iz Austrije, Mađarske, Poljske, Danske, Srbije, Bosne i Hercegovine te Republike Hrvatske.
Turnir je održan u subotu 07. ožujka 2015., u organizaciji Hrvatskog kyokushinkai saveza i Karate kluba „Domenica“ u sportskoj dvorani Samobor.
Generalni pokrovitelj turnira je bila Zagrebačka županija i župan Stjepan Kožić, te grad Sveta Nedelja i Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke županije.

Natjecanje se odvijalo po pravilima kyokushinkai karatea, a to znači da su bili dozvoljeni puni udarci za kategorije juniora i seniora (bez zaštitne opreme), a za mlađe uzrasne kategorije uz upotrebu zaštitne opreme (štitnici za tijelo i kacige).
Karate klub „Croatia“ Sisak je nastupio sa sedmero natjecatelja (Kristjan Prpić, Daniel Furdi, Roko Aralica, Roko Karaula, Ana Kukić, Martina Ratković i Klara Prpić).

U disciplini kata Martina Ratković je osvojila 4. mjesto, dok je njena klupska kolegica Klara Prpić sve uvjerljivo pobjedila da finala, kada je tijesno izgubila od Austrijanke Katrin Matković i osvojila izvrsno drugo mjesto.

U disciplini borbi sisačka „Croatia“ je napravila mali podvig jer je Roko Karaula pobjedio sve suparnike i u finalu svladao Nemanju Tubića iz BiH te osvojio zlato.
Isto je postigao Roko Aralica, zahvaljujući velikoj borbenosti, koji je zasluženo osvojio zlatnu medalju u kategoriji limača.

U kadetskoj kategoriji svoju apsolutnu dominaciju na kraju je okrunila Klara Prpić. Svladavši sve tri suparnice brzim serijama povezanih udaraca rukama i nogama uvjerljivo je osvojila prvo mjesto.

Ana Kukić je sjajno otvorila turnir i nakon dvije pobjede u finalu osvojila 2. mjesto.

Dobru tehniku pokazao je Daniel Furdi, kome je u završnici nedostajalo više agresivnosti, te je nakon dvije pobjede na kraju osvojio treće mjesto.

Trenerski tandem sisačke „Croatie“, Krnjaić i Đurić, na koncu je zadovoljan učinkom svoje ekipe. Osvajanjem tri zlatne, dvije srebrne i jednom brončanom medaljom „Croatia“ je bila najuspješniji hrvatski klub na ovom jakom, međunarodnom turniru.


Proteklu subotu nastupili su i kickboxeri „Croatie“ na međunarodnom kickboxing kupu – „ Zabok 2015“.
U organizaciji Hrvatskog kickboxing saveza i BTI „Zabok“, u Zaboku se okupilo 310 natjecatelja u borbama.
Natjecatelj Sisačke „Croatie“ Alban Morina je u disciplini kick-light, kategorije -79 kg, osvojio drugo mjesto i tako zaokružio uspješan nastup ekipa „Croatie“protekli vikend.kk croatia_Morina- srebro
Sljedeći turnir za kickboxere je Državno prvenstvo u disciplini K1, koje će se održati 21. ožujka 2015. u Slunju, a karatisti imaju nastup 09. svibnja u Sisku na tradicionalnom Međunarodnom kupu „Sisak open 2015“.

Komentirajte