7 C
Sisak
Četvrtak, 18 travnja, 2024

Na regionalcu dokazali primat, na PH očekuju rezultat za pamćenje

Datum:

Marketing

Plivači i plivačice PK Sisak Janaf, njih ukupno 31, izborili su pravo nastupa na Prvenstvu Hrvatske koje će se održati u Rijeci od 19. do 22. ožujka. 2015. Da bi uopće otišli na prvenstvo morali su isplivalti norme koje je postavio Hrvatski plivački savez u najmanje tri discipline. Jedno od natjecanja na kojem su se hvatale karte za Rijeku bilo je i Regionalno prvenstvo Hrvatske održano u Sisku 28. veljače i 1. ožujka.

Izvršni producent tog zimskog “regionalca” bio je upravo Plivački klub Sisak Janaf koji je na bazenu ŠRC-a ugostio preko 360 plivačica i plivača iz dvanaest klubova Regije 4. Tako su se u Sisku okupili klubovi Marsonia iz Slavonskog Broda, Cerine iz Koprivnice, Varaždin i Barok iz Varaždina, Varaždinske toplice, Vinkovački plivački klub, Međimurje i Čakovečki plivački klub iz Čakovca, Osijek, Đakovo, Olimp-terme iz Tuheljskih toplica te domaćin plivački klub Sisak Janaf.


Natjecanje, u kojem su sudjelovale sve dobne skupine, od početnika do seniora, je ponovo donijelo mnogo uzbuđenja kako za plivače tako i za njihove vjerne navijače i trenere.

S obzirom da su plivači na kraju pripremnog dijela sezone za glavno natjecanje, državno prvenstvo, većina rezultata je na više nego zadovoljavajućoj razini. Uz brojne medalje i diplome osvojene na prvenstvu, pljeskom je bio pozdravljen i svaki isplivani osobni rekord i ostvareni limit za državno prvenstvo.

Plivačice i plivači PK Sisak JANAF svojim su nastupima uvjerili i sebe i sve ostale da se na treninzima uložen rad uvijek isplati, pokazali su izvrsnu formu, kako u pojedinačnim, tako pogotovo u štafetnim utrkama. Plivali su do zadnjeg atoma snage i doplivali do najsjajnijih odličja, najvrjednijih rezultata. Zahvaljujući takvom angažmanu val adrenalina je ne jednom zapljusnuo i navijače na tribinama.

-Pozornost se sada seli prema Kvarneru jer slijedi državno prvenstvo u Rijeci, na kojem očekujemo da će većina plivača biti na vrhuncu forme u ovom dijelu sezone. Očekujemo državno prvenstvo za pamćenje. – najavljuju iz PK Sisak Janaf.


Na Regionalnom prvenstvu su se plivači PK Sisak Janaf-a u svim dobnim skupinama ukupno 243 puta popeli na pobjednička postolja te isplivali 121 normu za odlazak na državno prvenstvo, čime su potvrdili regionalni primat. Za to je zaslužan stručni tim kluba, trenerice Davorka Ševčešin, Mateja Žebčević Lukić, Lidija Franić, Amela Botonjić, te treneri Marko Milatović, Hrvoje Petrović, Miran Ančić, Velimir Rođak, Denis Hotić.

Možda vas zanima...

RUKOMET: Momčad U13 slavila protiv aktualnog prvaka države

Ovog je vikenda, u 4.kolu Lige za prvaka, momčad...

Rezultati 1. i 2. županijske nogometne lige

ŽNL - rezultati 19. kola Kolo Datum/vrijeme Mjesto Utakmica Rezultat Status   19 14.04.2024 17:00 Voloder NK Voloder -...

Uspješan nastup kickboxera sisačke Croatie na Prvenstvu Hrvatske u Zadru

U subotu, 6. travnja 2024. god., u sportskoj dvorani...

RUKOMET: U Sisak u subotu stiže ekipa Vidovca

23. kolo 1.HRL sjever u Sisak dovodi neugodnog protivnika,...