Naslovnica Vijesti Sisak Javna tribina o poliomijelitisu

Javna tribina o poliomijelitisu

Rotary klub Sisak već nekoliko godina kroz  razne akcije sudjeluje u borbi protiv Polia. Ove godine u suradnji s ŠRC Sisak i Državnim arhivom grada Sisaka organizira akciju pod nazivom “Zaustavimo POLIO”.

Dječja paraliza ili POLIO prenosi se kontaminiranom hranom ili vodom, a u listopadu 2013. je potvrđena epidemija među djecom u Siriji, gdje te bolesti nije bilo 14 godina. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) drži kako se bolest vjerojatno proširila iz Pakistana, jedne od triju zemalja gdje je još endemska, a upozoravaju da bi sirijska epidemija mogla zaprijetiti milijunima djece diljem Bliskoga istoka.

Svjetska Rotary organizacija već godinama svojim projektima želi proširiti svijest o ovoj bolesti, načinu njezina širenja i poslijedicama te prikupiti sredstva kojima se pomaže siromašnim dijelovima svijeta u kupnji potrebitih cjepiva. Svake godine u trećem tjednu mjeseca veljače se širom svijeta održavaju humanitarne akcije prikupljanja sredstava za nabavu cjepiva.

U ime Rotarya kluba Sisak, predsjednica Diana Balenović, poziva Siščane na javnu tribinu pod nazivom: “VAŽNOST CIJEPLJENJA I PREVENCIJE POLIOMIJELITISA” koja će se održati u ponedjeljak, 16. veljače 2015. u 19 sati u  Državnom arhivu u Sisku.

Komentirajte