10 C
Sisak
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Stožer: “Došlo je vrijeme da se potučemo, da vidimo tko je jači!”

Datum:

Marketing

Stožer za obranu RNS i očuvanje radnih mjesta uputio je priopćenje hrvatskoj javnosti, a u svezi najnovijih napisa u dnevnim novinama, te objavama iz INA-e d.d.

“Podsjećamo Hrvatsku javnost na izjave Stožera, od samog formiranja krajem rujna 2014. Otvoreno i argumentirano smo upozoravali na namjere MOL-a, koje se danas kroz medije pokazuju istinite. Nasuprot toga, iz INA-e su dolazile lažne objave, kakva je praksa i danas. MOL želi INA-u pretvoriti u svoju podružnicu, zatvoriti Rafineriju u Sisku danas, zatvoriti Rafineriju u Rijeci već sutra, domaću naftu izvoziti, a zadržati samo maloprodajnu mrežu od preko 400 benzinskih postaja uz prethodno drastično smanjenje plaća radnicima na njima.

Danas žele ubiti Rafineriju u Sisku, grad Sisak, dobro zarađivati na Hrvatskoj nafti, te već sutra učiniti Hrvatsku energetski ovisnom zemljom. Stožer to neće dozvoliti, Stožer to ne smije dozvoliti. Zbog radnika RNS, građana Grada Siska, podrške koja nam dolazi sa svih strana RH, zbog prijatelja, branitelja, poginulih za neovisnost Republike Hrvatske. Sisak, grad heroj, grad hrvatskih pobjeda, još će jednom znati stati u obranu nacionalnih interesa, ako to neće napraviti oni kojima je to dužnost (Vlada RH, Hrvatski sabor, Predsjednica RH).

Stožer za obranu RNS i očuvanje radnih mjesta jasno poručuje: niti jedna kap Hrvatske nafte neće biti izvezena u Bosnu i Hercegovinu, Srbiju ili Mađarsku. Rafinerija nafte Sisak će je prerađivati i bilježiti pozitivne poslovne rezultate, kao i do sada.

Pozivamo Upravu INA, d.d. da ne donosi pogubne odluke za kompaniju kojom upravljaju. Pozivamo Vladu RH da zaštiti hrvatske nacionalne interese, raskine međudioničarski ugovor, zahtjeva ukidanje Odbora izvršnih direktora, i vrati Hrvatskoj nacionalnoj vertikalno integriranoj kompaniji ponos i jačinu kakvu je uživala desetljećima.

Stožer smatra da je došlo vrijeme koje je u svojoj izjavi 21.01.2015. u Hrvatskom saboru izrekao Premijer RH: došlo je vrijeme da se potučemo, da vidimo tko je jači!

Stožer se ovom prigodom zahvaljuje građanima Grada Siska, brojnim sindikatima, Braniteljskim i aktivističkim udrugama, prijateljima iz cijele nam Domovine na iskazanoj podršci, te ih obaviještava da će o svim građanskim i industrijskim akcijama biti obaviješteni na vrijeme.” – priopćeno je iz Stožera.

- Marketing -

Možda vas zanima...

U petak je Festival srednjih škola Sisačko-moslavačke županije

Sisačko-moslavačka županija u suradnji sa srednjim školama organizira "Festival...

Otvorenje obnovljene Holandske kuće uz izložbu i koncert

U petak će, nakon završetka obnove nakon potresa 2020....

Započela gradnja još jedne višestambene zgrade u Sisku

U Sisku je danas započela gradnja 18-te po redu...

U utorak i srijedu pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa

U utorak i srijedu, 23. i 24. travnja, na...