Naslovnica Vijesti SMŽ Uhvaćeni serijski provalnici

Uhvaćeni serijski provalnici

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad četvoricom hrvatskih državljana starih 18, 19, 25 i 43 godine, utvrđeno je da su počinili ukupno četiri teške krađe provaljivanjem.

Istraživanjem je utvrđeno da su u noći 24./25. siječnja u mjestu Nebojan, grad Petrinja, provalili u trgovinu iz koje su ukrali 642 kutije cigareta, 22 litre alkoholnog pića, 32 pakiranja duhana, pivo i nekoliko stotina kuna pologa iz registar kase. Tijekom noći, 5. veljače, također u Nebojanu su 18-godišnjak, 19-godišnjak  i 25-godišnjak provalili u vikend kuću i ukrali razne predmete. Nadalje je utvrđeno da je 18-godišnjak u noći 5./6. prosinca prošle godine u mjestu Letovanić, općina Lekenik, provalio u osnovnu školu i iz školske kuhinje ukrao razne namirnice. U Letovaniću su u razdoblju od 26. prosinca prošle do 10. siječnja ove godine 43-godišnjak i 19-godišnjak ponovno provalili u vikend kuću i ukrali akumulator, električnu kutnu brusilicu, udarnu bušilicu, motornu kosilicu i razni drugi alat. Ovim kaznenim djelima je pričinjena materijalna šteta od oko 23.500 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja svi osumnjičeni su kazneno prijavljeni i dovedeni na Općinsko državno odvjetništvo u Sisku, gdje su ispitani, nakon čega im je sudac istrage odradio mjesec dana istražnog zatvora.

Komentirajte