Naslovnica Sport Ostali sportovi Siščanke osvojile medalje kod Mede u kadi

Siščanke osvojile medalje kod Mede u kadi

Članovi PK Sisak JANAF sudjelovali su na 4. plivačkom natjecanju “Medo” u izrsnoj organizaciji PK Medveščak. Odličja su osvojile Tea Lužaić i Jana Pavičić.

Natjecanje, četvrto iz serije HPS Mini Grand Prix-a, je održano tijekom subote i nedjelje, 31. siječnja i 01. veljače, na Zimskom plivalištu Mladost (popularnoj „kadi“) u Zagrebu. U 6 pruga 25 metarskog bazena nastupilo je ukupno više od 220 natjecatelja u kategoriji mlađih kadeta i kadeta.

U subotnjem dijelu natjecanja iz PK Sisak Janaf nastupilo je pet plivačica (Tea Lužaić, Paula Lončarević, Olivera Ščrbak, Nina Podrić, Jana Pavičić), dok je zbog bolesti izostala Maja Sigur. Uz odlično plivanje osvojene su dvije medalje; Tea Lužaić srebrna na 100 m leptir i Jana Pavičić brončana na 200 m prsno.
plivanje-medo 2015

plivanje-medo 2015 (2)
U nedjelju je od planiranih 24 plivačice i plivača put Zagreba krenulo njih tek petnaest jer ih je devet odustalo zbog bolesti. Osim već spomenutih, u nedjelju su se natjecale Sandra Vujić, Lucija Vidaković, Laura Zubović, Monika Malović i dječaci Lovro Olah, Ivan Senčar, Goran Vujić, Marko Vujnović, Gabrijel Cvanciger, Marko Šolaja i Sebastijan Špehar.

Ponovno su osvojene dvije medalje i otplivano dosta normi za odlazak na državno prvenstvo. Kod djevojčica, na 100 m prsno Jana Pavičić srebrna, te na 800 m slobodno Tea Lužaić brončana medalja. Izvrsnim plivanje oba dana posebno se iskazala i Paula Lončarević, no do odličja nije uspjela doplivati jer se natjecala u konkurenciji godinu dana starijih plivačica, kao i Olivera Ščrbak. Također, treba istaknuti i Moniku Malović i Lovru Olaha koji su uspjeli isplivati zatjevne norme za odlazak na državno prvenstvo.
U zbroju 4 najvrjednija rezultata, Tea Lužaić zauzela je 5. mjesto i dobila poklon bon organizatora, dok je u poretku za Grand Prix zauzela 6. mjesto.
U konkurenciji djevojčica, prva u poretku po zbroju 4 najvrjednija rezultata bila je Tesa Novak, plivačica PK Olimp-terme iz Tuheljskih toplica, dok je u poretku za Grand Prix najbolja bila Ellena Šušteršić iz PK Jadera, Zadar.
Kod dječaka, u obje kategorije pobjedio je Luka Sudarević iz PK Medveščak, Zagreb.

-Obzirom na još uvijek ranu fazu natjecanja, rezultati kadeta su jako dobri. Vjerujem da će najbolji doći na državnom prvenstvu u Rijeci od 19. do 22. ožujka. – smatra trener Hrvoje Petrović.

Uskoro slijedi HPS Grand Prix miting „Viktorija“ u Rijeci. Na to natjecanje će putovati dvadeset šest plivačica i plivača PK Sisak JANAF u pratnji trenera Marka Milatovića prof. i Lidije Franić.

Komentirajte