Naslovnica Vijesti SMŽ Nagrada za prelazak bivših savjetnika – skupštinski odbori

Nagrada za prelazak bivših savjetnika – skupštinski odbori

Da je sve izgledniji pakt s HDZ-ovom koalicijom šestero,donedavno oporbenih vijećnika, od kojih je petero bivših savjetnika županice Marine Lovrić Merzel, vidljivo je i iz prijedloga novih sastava odbora Županijske skupštine.

Na dnevnom redu sjednice Skupštine, u ponedjeljak, naći će se smjene i imenovanja u tim odborima. Miču se svi donedavni članovi iz redova SDP-a, HNS-a, HSP-a i Laburista, a postavljaju novi iz HDZ-a, HSS-a i HSP AS. No, dok se miču ostali savjetnici dotle Milivoj Tičarić (DSU), Emil Franjević (HSU), Vlado Đaković (HDRS) te HSLS-ov Dubravko Obadić zadržavaju svoja članstva u odborima koji se plaćaju 500 kuna neto po svakoj sjednici. Svatko od njih bio je i, izgleda, ostat će član po dva takva odbora.

No, nije se stalo samo na tome. Naime, jedan od savjetnika, a koji je u vrijeme županice zaposlen u Razvojnoj agenciji SIMORA, Rajko Mladenović, po prijedlogu HDZ-ove koalicije, sada bi dobio mjesta u čak tri odbora Županijske skupštine, čime bi, po tome, bio najplaćeniji.

Nijedan drugi vijećnik neće biti u više odbora od predsjednika Hrvatske demokratske regionalne stranke R. Mladenovića.

Komentirajte