Naslovnica Sport Ostali sportovi Uspjesi Siščana od Zadra do Varaždina

Uspjesi Siščana od Zadra do Varaždina

Mladi naraštaji Plivačkog kluba Sisak Janaf ovih dana imali su vrlo uspješne nastupe u Varaždinu, na trećem HPS-ovom Mini Grand Prixu, te nešto ranije u Zadru na mitingu “Sveti Krševan”.

U Varaždinu je 13. prosinca održan treći iz ovogodišnje serije HPS Mini Grand Prix mitinga 4. “Sveti Nikola”. Nastupilo je ukupno 314 plivačica i plivača iz 26 klubova iz Slovenije, BiH i Hrvatske, razvrstanih u tri starosne skupine.
Natjecanje se odvijalo u dva dijela. Plivačice i plivači PK Sisak Janaf, njih 16, postigli su izvrsne rezultate, te osvojili ukupno 18 medalja, od čega 2 zlatne, 6 srebrnih i 10 brončanih.

Posebno su se istaknuli kod plivačica u “najstarijoj” A uzrasnoj skupini Tea Lužaić sa dvije brončane medalje, Maja Sigur i Jana Pavičić sa po jednom brončanom medaljom
U drugoj, B starosnoj skupini kod djevojčica rođenih 2004. godine Paula Lončarević osvojila je zlatnu, srebrnu i dvije brončane medalje, Olivera Šćrbak komplet; zlatnu, srebrnu i brončanu medalju te Nina Podrić dvije srebrne i brončanu medalju.

Kod najmlađih, u C starosnoj skupini dječaci su ponovo obranili čast sisačkog plivanja; Gabrijel Cvanciger i Goran Vujić osvojili su po dvije brončane medalje.
U poretku među deset najboljih po zbroju četiri najvrjednija rezultata plasirala se Tea Lužaić, na peto mjesto u poretku djevojčica i Lovro Olah na sedmo mjesto u konkurenciji dječaka.

U Varaždinu su osim spomenutih nastupali i djevojčice Marta Kirin, Monika Malović i Sandra Vujić, te dječaci Ilan Vezmarović, Karlo Tomić, Petar Bodo Milaković i Saša Čulić, koji su iz utrke u utrku plivali svoja najbolja vremena, a neki od njih isplivali su i vrlo zahtjevne norme za odlazak na državno prvenstvo.
Trener Hrvoje Petrović natjecanje u Varaždinu ocjenio je jako uspješnim.

Nekako u sjeni završnih priprema za 10. “Sisak mali – Memorijal Miriana Vasilj”, ostalo je drugo natjecanje iz serije HPS Mini Grand Prix mitinga 6. “Sveti Krševan”, međunarodni plivački miting na kom su osim klubova iz Hrvatske sudjelovala i tri kluba iz BiH.
Natjecanje je držano 22. i 23. studenog u Zadru, u uspješnoj organizaciji istoimenog plivačkog kluba. Trener Hrvoje Petrović u Zadar je išao sa pet plivačica, dok je čast dječaka uspješno branio Lovro Olah. Natjecanje se odvijalo u dva dijela, subota popodne i nedjelja dopodne.
Djevojčice su osvojile jedanaest medalja, a Lovro dva četvrta mjesta.
U poretku za Grand Prix, bodove je osvojila Tea Lužaić, plasiravši se na peto mjesto u poretku djevojčica.


Rezultati:
A skupina
200 m SLOBODNO
1 Tea Lužaić
200 m MJEŠOVITO
3 Tea Lužaić
400 m SLOBODNO
3 Tea Lužaić
400 m MJEŠOVITO
3 Maja Sigur
200 m PRSNO
2 Maja Sigur
100 m PRSNO
3 Jana Pavičić

B skupina
100 m SLOBODNO
2 Paula Lončarević
200 m SLOBODNO
2 Paula Lončarević
400 m SLOBODNO
2 Paula Lončarević
100 m LEĐNO
2 Olivera Šćrbak
200 m LEĐNO
1 Olivera Šćrbak

Komentirajte