Naslovnica Vijesti SMŽ Kaznene prijave za ratni zločin u Sibiću

Kaznene prijave za ratni zločin u Sibiću

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su dovršili kriminalistička istraživanja vezano za kazneno djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva, koje je počinjeno na području Petrinje.

Istraživanjem je utvrđeno da su početkom mjeseca listopada 1991. godine, tijekom ratnih djelovanja i napada na hrvatska sela petrinjskog područja, dvojica pripadnika srpskih paravojnih postrojbi (1958. i 1965.) u mjestu Sibić usmrtila četiri mještana, dvije žene i dvojicu muškaraca, od kojih je najstarija osoba imala 73 godine. U dvorištu u kojem su usmrćeni i pokopani je 29. ožujka 1996. godine izvršena ekshumacija te su pronađeni posmrtni ostaci od tri osobe, dok posmrtni ostaci jedne žene do sada nisu pronađeni te se ona vodi na popisu nestalih osoba.

Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja protiv osumnjičenih je Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnesena kaznena prijava.

Riječ je o zločinu koji se dogodio 3. listopada 1991. godine kada su Šoštarić Maga (1931), Blaž Dražetić (1930), Vrbanac Jagica (1921) i Vrbanac Tomo (1918). na silu dovedeni u dvorište Šoštarić Mage u selu Sibić, gdje su usmrćeni hicima iz vatrenog oružja.

Komentirajte