0.7 C
Sisak
Nedjelja, 16 siječnja, 2022

HDZ, HSP i HNS ruše HSS-ovu načelnicu u Majuru?

- Marketing-spot_imgspot_img

“U petak. 05. prosinca 2014. godine u 12 sati po prvi put od postojanja Općine Majur nije održana sjednica Općinskog vijeća Općine Majur budući većinski vijećnici u općinskom vijeću HDZ, HSP i HNS se nisu pojavili na istoj. Naznaku takvog scenarija i namjere ne prihvaćanja proračuna za 2015. godinu koji je bio na dnevnom redu dao se naslutiti i na prethodnoj sjednici koja je održana 18. studenog 2014. godine kad nisu usvojene II. izmjene i dopune Proračuna za 2014. godinu. Samim time je uskraćena isplata naknada roditeljima školske djece koja su trebala dobiti pomoć za nabavu školskih knjiga po 300 kuna za učenike od 5 do 8 razreda, odnosno po 200 kuna učenici srednjih škola, kao i izrada projektne dokumentacije za modernizaciju cesta koja je trebala biti predana do kraja godine u Ministarstvo i mnogo toga.” – priopćila je načelnica Majura Klementina Karanović.

Ona dodaje kako su vijećnicima HDZ-a na toj sjednici su zasmetale stavke u proračunu jubilarna naknada od 500 kuna, regres za godišnji i darovi zaposlenicima iako je sve to određeno Pravilnikom koji je donijela bivša načelnica još 2010. godine, sad vijećnica HDZ-a koja je i zatražila skidanje istih, te je čak pred prijetnjom tužbe morala iste naknade isplatiti zaposlenicima.

“Ista većina je sjednicu prije podignula svoje naknade za rad članovima vijeća i mjesečnu naknadu predsjedniku vijeća te tu stavku na godišnjoj razini podignuli s 18.000,00  na 47.000,00, a sad im je bio upitan iznos od 11.000,00 kuna za sve zaposlenike Općine Majur i Narodne knjižnice i čitaonice Majur.” – ističe načelnica koja kazuje kako je jedini cilj takvog ponašanja i namjere izazivanja krize i rušenja Proračuna za 2015. godini rušenje nje s pozocije općinske načelnice.

„Općina Majur je najmanja općina u Sisačko-moslavačkoj županiji, i unatoč problemima s financijama prošle godine prihodi Općine Majur ove 2014. godine će biti najveći od postojanja općine. Svojim poštenim i mukotrpnim radom osigurali smo projekte i sredstva kojima smo ove godine asfaltirali ceste u Svinici i G. Hrastovcu uz sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u iznosu od 524.000,00 kuna što je velik novac kad se zna da je dosadašnji proračun općine bio oko 2 milijuna kuna. Osigurali smo 1.000.000,00 kuna za projekt poboljšanja energetske učinkovitosti obiteljskih kuća, pred potpisivanjem smo ugovora za projekt zapošljavanja žena iz EU fondova vrijednosti cca 180.000,00 EUR-a i nažalost sve to će doći u pitanje zbog nečijih osobnih interesa, a da ne spominjemo sam trošak izbora i nemogućnost funkcioniranja same općine na duže vrijeme“. – rekla je načelnica Karanović.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti

2 KOMENTARI