Naslovnica Vijesti Sisak Uručena priznanja istaknutim sisačkim volonterima

Uručena priznanja istaknutim sisačkim volonterima

U povodu Međunarodnog dana volontera koji se obilježava 5. prosinca, Grad Sisak danas je šestu godinu za redom organizirao dodjelu priznanja istaknutim sisačkim volonterima. Time se želi istaknuti značaj i rad volontera, ali potaknuti i ostale građane na uključivanje u volonterske aktivnosti. Neprofitne organizacije (udruge, zaklade, vjerske zajednice, javne ustanove)  koje djeluju na području grada Siska nominirale su osobu za koju smatraju da je svojim radom tijekom 2014. godine dala izniman doprinos razvoju kulture volonterstva u lokalnoj zajednici. Tako je ove godine priznanje dobilo 12 sisačkih volontera. Oni su Gabrijela Kramarić Eid za rad u Udruzi za djecu i mlade Novi svijet Sisak, Ivan Zabreščak za volontiranje u Župnom caritasu Katedralne župe Uzvišenja svetog Križa Sisak, Darko Šarić iz Udruge HVIDR-a grada Siska, Sanja Novaković  iz Agencije lokalne demokracije Sisak, Petra Držaj koja volontira u Udruzi za prevenciju nasilja kod djece Svijet na dlanu, volonterka u Volonterskom centru Sisak Marija Cvetković, Dragica Bakarić iz Udruge Društvo Naša djeca Sisak, Marija Matleković iz Udruge Humanitarno društvo „Sveti Kvirin“ Sisak, volonterka u Mjesnom odboru Sisak Novi Marija Zaloker, volonterka u Gradskom društvu Crvenog križa Sisak Ljerka Lulić, Petra Golem volonterka Odjela za djecu i mladež Gradskog Crvenog križa Sisak te Nataša Matole, volonterka u Caritasu Sisačke biskupije.

Priznanja je sisačkim volonterima uručio zamjenik gradonačelnice Marko Krička koji im je tom prilikom čestitao što svoje slobodno vrijeme provode tako što pomažu drugima.

-Današnji dan pokazuje kako je još uvijek lijepo raditi s ljudima iako je to ponekad najteže, ali  i da još ima ljudi koji žele odvojiti svoje slobodno vrijeme kako bi pomogli drugima. Zbog vas ovaj grad ima onu svoju ljepotu, jer se toliko trudite da učinite i svoj život, ali i život onih koji su u potrebi  ispunjenim i sretnim – rekao je Krička obraćajući se volonterima godine grada Siska.

U sklopu svečanosti svoje su volonterske centre predstavili Paula Raužan, predsjednica Agencije lokalne demokracije Sisak te Ivana Mioč, koordinatorica Programa pomoći i njege u kući i volonterskog rada Gradskog društva Crvenog križa Sisak.

(sisak.hr)

Komentirajte