Naslovnica Sport Ostali sportovi 10. “Sisak mali” potvrdio svoju veličinu

10. “Sisak mali” potvrdio svoju veličinu

Plivački klub Sisak Janaf organizirao je u subotu 29. studenog tradicionalno, 10. po redu plivačko natjecanje za najmlađe uzraste “Sisak mali – Memorijal Miriana Vasilj”. Natjecanje se odvijalo na 25 metarskom bazenu ŠRC-a Sisak u dva dijela.

Od ove godine natjecanje je memorijalno, u spomen na prerano preminulu trenericu Plivačkog kluba Sisak Janaf Mirianu Vasilj, ujedno i idejnu začetnicu i jednu od pokretača ovog natjecanja. Natjecatelje, trenere, suce i sve prisutne pozdravila je gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček i predstavnik glavnog pokrovitelja natjecanja INA d.d., direktor INA Rafinerija nafte Sisak Damir Butković, a natjecanje je otvorio predsjednik PK Sisak Janaf gospodin Igor Stojanović.sisak mali 10_minuta sutnje

Nastupilo je 418 plivačica i plivača iz 18 hrvatskih i jednog kluba iz BiH, čime je potvrđen status najjačeg plivačkog natjecanja za djevojčice i dječake dobi od 7 do 11 godina. PK Sisak Janaf nastupio je sa 49 natjecatelja. Natjecatelji su bili podijeljeni u tri uzrasne skupine, i plivali su sve četiri tehnike na 50 i 100 metara, te 100 m mješovitim stilom. Na kraju natjecanja, plivala se i štafeta 6×50 metara (po jedna djevojčica i dječak iz svake uzrasne skupine), a pobjednici i osvajači najvećeg pehara organizatora (poklon Sportstil d.o.o.) bili su plivačice i plivači PK Mladost Zagreb, ispred štafeta PK Jadera Zadar i PK Jadran Split.sisak mali 10_start

Isplivano je ukupno osam rekorda mitinga, a najvrjedniji rezultat natjecanja isplivala je plivačica PK Olimp Terme Tuhelj Tesa Novak (2004. godište), na 100 m slobodnim stilom (1:05:93), za što je bila nagrađena peharom organizatora. Glavni pokrovitelj natjecanja bila je INA d.d. dok su Atlantic grupa d.d. i medvjedić Lino osobno (Podravka d.d.), nagradili svakog natjecatelja jednim od proizvoda za najmlađe, a sve osvajače medalja vrijednim poklon paketima. Podravka je dodatno nagradila i najvrjedniji rezultat natjecanja kod djevojčica i dječaka velikim poklon paketom sa maskotom medvjedića Lina.
sisak mali 10_postolje
Od sisačkih natjecatelja, medalje su osvojili:

kategorija W2 – djevojčice rođene 2005. godine:

Dora Mihaljević,

50 m leptir, 1. mjesto

50 m prsno, 3. mjesto

kategorija W1 – djevojčice rođene 2004. godine:

Nina Podrić,

100 m prsno, 2. mjesto

i najuspješnija, Paula Lončarević,

100 m leđno, 1. mjesto uz rekord mitinga

100 m leptir, 3. mjesto

100 m prsno, 3. mjesto

100 m slobodno, 3. mjesto (treći najvrjedniji rezultat natjecanja)

100 m mješovito, 3. mjesto

-Zahvaljujemo svim plivačicama i plivačima, njihovim trenerima i voditeljima, mnogobrojnoj i bučnoj publici, jer oni čine “Sisak mali” velikim natjecanjem. – poručuju iz PK Sisak JANAF.

Komentirajte