Naslovnica Vijesti Sisak Sisački HDZ o događanjima u Turističkoj zajednici Siska

Sisački HDZ o događanjima u Turističkoj zajednici Siska

Sisački HDZ upozorio je u srijedu na događanja u Turističkoj zajednici Grada Siska gdje je došlo do smjene direktorice Lidije Kopjar.

Smjena je pokušana u veljači ove godine, no odbijena je većinom glasova.

“Vidjevši da preko Turističkog vijeća neće moći promijeniti direktoricu, Kristina Ikić Baniček se okreće svojoj poznatoj metodi promjene članova Turističkog vijeća. Saziva se skupština, a na skupštini se mijenjaju svi članovi vijeća osim jednog”, rekao je Darko Weiss.

Nakon što Lidija Kopjar odlazi na bolovanje, funkciju direktorice preuzima Ikić Baniček nakon čega dolazi do otkazivanja nekih od važnijih turističkih manifestacija u Sisku kao što su Keltske noći. Keltske noći su se trebale preimenovati u Sisačke povijesne priče, no otkazane su zbog visokog vodostaja Kupe.

HDZ je također upozorio na zapošljavanje Zvonimira Rajkovića u Turističku zajednicu.

„Djelatnik je bio odsutan s pola, a uredno mu se potpisuje svakodnevna prisutnost na poslu. Naravno, navedenu potvrdu prema Zavodu za zapošljavanje potpisuje Kristina Ikić Baniček za mjesec lipanj, srpanj, a tijekom cijelog kolovoza se vodilo da je na godišnjem odmoru”, istaknuo je Weiss.

Dodaje kako po povratku s bolovanja Lidija Kopjar ne zatiče pripravnika na radnom mjestu o čemu obavještava gradonačelnicu i Zavod za zapošljavanje te mu ne potpisuje izvještaj o provedenom prisustvovanju na radu. No, Lidija Kopjar tih dana je pormijenila sve brave u prostorijama Turističke zajednice čime je, u biti, praktički onemogućila Z. Rajkoviću da dolazi na svoje radno mjesto uz optužbe da je “Kristinin špijun”.

„Svojim ovjerama da je pripravnik bio prisutan na poslu Kristina Ikić Baniček je omogućila stjecanje nezakonite financijske koristi”, rekao je Weiss te dodaje kako je Ikić Baniček u sklopu Turističke zajednice otvorila novo radno mjesto baš za pripravnika. Riječ je o mjestu Rukovoditelj Turističko-informacijskog centra.

Tek na šestoj sjednici Turističkog vijeća koja je održana krajem rujna ove godine razriješena je dosadašnja direktorica Turističke zajednice Grada Siska Lidija Kopjar i donesena je odluka o raspisivanju natječaja za novog direktora. Nakon te sjednice tri člana Vijeća su odlučila kako više neće sudjelovati u radu Vijeća. Nakon provedbe javnog natječaja za novu direktoricu Turističke zajednice izabrana je Milijana Borojević.

„Nikada u radu Turističke zajednice nije bilo kršenja zakonskih odredbi, kao što je to u zadnjih godinu dana pod predsjedanjem Kristine Ikić Baniček i sve to zbog njene samovolje, ali nažalost bez stručne podloge jer kvalitetni prepoznatljivi projekti koji su pronijeli slavu Siska diljem Hrvatske, Ikić Baniček uopće ne zanimaju”, zaključio je Weiss.

U obrazloženju razrješenja direktorice Turističke zajednice Grada Siska Ikić Baniček navodi kako je razlog za razrješenje šteta koju je ona svojim aktivnostima u proteklih godina nanijela sisačkom turizmu. „U mom radu ja nisam vidio nikakvu štetu. Nije bilo protuzakonitih radnji, niti je Kopjar ikakvu štetu napravila već je bilo vrlo ugodno biti Siščanin jer je puno napravila za promociju Siska. Ne znam koja se to štetna radnja mogla napraviti u radu direktorice.” – rekao je HDZ-ov Branko Ljubešić.

Komentirajte