Naslovnica Sport Ostali sportovi Održan 10. “Sisak mali – Memorijal Miriana Vasilj”

Održan 10. “Sisak mali – Memorijal Miriana Vasilj”

Jubilarno izdanje popularnog natjecanja za najmlađe plivače okupilo je više od 400 sudionika. Od ove godine miting “Sisak mali” postao je i memorijalni, posvećen prerano preminuloj trenerici PK Sisak Janaf, idejnoj začetnici turnira, prof. Miriani Vasilj.

Djeca plivači, djevojčice i dječaci od sedam do jedanaest godina, osim osvojenim medaljama ili svojim prvim nastupima uopće, radovali su se i rasplesanom i darežljivom Podravkinom medvjediću Lini.

Link na rezultate 1. i 2. dijela 10. mitinga Sisak Mali.

Vikend uoči natjecanja na bazenu ŠRC-a Sisak obilježilo je fantastično plivanje Eme Šarar i Lee Peternel u Kranju (SLO) u sastavu juniorske reprezentacije Hrvatske. U Sloveniji je Ema oduševila juniorskim rekordom Hrvatske na 100 m mješovito. Isplivala ga je na međunarodnom plivačkom mitingu, 31. “Špelin i Vesnin memorijal”, koji je održan 22. i 23. studenoga  u spomen na dvije  izvrsne plivačice PK Triglav iz Kranja, Špelu Rebolj i Vesnu Praprotnik, koje su nesretno izgubile svoj život.

Prvotno je natjecanje bilo namijenjeno mlađim uzrasnim skupinama plivačica i plivača od 8 do 18 godina, sa ciljem da uđe u kategoriju najjačih međunarodnih plivačkih natjecanja u ovoj uzrasnoj skupini, no u zadnjim izdanjima u natjecanje je uključena i seniorska kategorija. U sastavu juniorske reprezentacije Hrvatske koja je nastupila na tom natjecanju, uspješno su plivale i dvije natjecateljice PK Sisak Janaf; Ema Šarar i Lea Peternel.

Posebno se istaknula Ema Šarar isplivavši novi juniorski rekord Hrvatske u disciplini 100 m mješovito, koji sada iznosi 1:03:87.

Ema je uz juniorski rekord Hrvatske na 100 m mješovito osvojila i zlatnu medalju. Zlato je osvojila i na 100 m leđno, a srebrno odličje u disciplini 50 m leđno.

Druga predstavnica PK Sisak Janaf, Lea Peternel osvojila je srebrnu medalju u disciplini 200 m mješovito, dok joj je u preostale dvije discipline koje je plivala, 50 i 100 m prsno, medalja zamalo izmaknula.

Plivačice i plivači reprezentacije Hrvatske, njih 25, ukupno su osvojili 27 medalja, od toga 9 zlatnih, 11 srebrnih i 7 brončanih.

Valja napomenuti da su obje naše plivačice popravljale svoje osobne rezultate i time pokazale izvrsnu formu te najavile još bolje plivanje na predstojećem Ekipnom prvenstvu Hrvatske koje se održava krajem mjeseca prosinca u Splitu.

Komentirajte