Naslovnica Vijesti Sisak Osnovana je Strukovna grupa metaloprerađivača SMŽ

Osnovana je Strukovna grupa metaloprerađivača SMŽ

U HGK Županijskoj komori Sisak osnovana je Strukovna grupa metaloprerađivača Sisačko-moslavačke županije

Strukovna grupa osnovana je s ciljem povezivanja gospodarskih subjekata, znanstvenih i stručnih institucija oko tema od zajedničkog interesa. Prvi je cilj identifikacija kapaciteta metaloprerađivača Sisačko-moslavačke županije kao podloga za izradu budućih strategija kao i zajednički nastup na domaćem i stranim tržištima. S obzirom na potencijale županijskih gospodarstvenika, znanjem, iskustvom te tradicijom u metaloprerađivačkoj proizvodnji Strukovna će grupa raditi na vlastitom pozicioniranju kao regije s konkurentnom metaloprerađivačkom proizvodnjom. U prilog tomu ide i postojanje brojnih poduzeća koja nude asortiman proizvoda s važnim zajedničkim proizvodnim obilježjima, sličnim tehnologijama ili tehnološkim procesima.
Za predsjednika Strukovne grupe izabran je Ivica Redžić iz Brodocentra Sisak d.o.o., za zamjenika predsjednika Ante Bazina iz Hidraulike Kutina d.o.o., a za tajnika Aneta Radoš iz Odsjeka za industriju ŽK Sisak.

U rad Strukovne grupe aktivno se uključio i Metalurški fakultet iz Siska kao krovna obrazovna institucija koja intenzivno surađuje s metaloprerađivačima.

Komentirajte