Naslovnica Vijesti Kultura “Arhimedov zakon” umjesto Brešanovih Manevara u Kazalištu 21

“Arhimedov zakon” umjesto Brešanovih Manevara u Kazalištu 21

U četvrtak, 13. studenog s početkom u 19 sati i 30 minuta sisačkoj će se kazališnoj publici u Kzalištu 21 predstaviti HNK Šibenik s predstavom “Arhimedov zakon”  umjesto najavljivane predstave “Veliki manevri u tijesnim ulicama”, koja je otkazana zbog bolesti glumca.

Tako na festival Prolog iz Hrvatskog narodnog kazlišta Šibenik stiže najnovija premijera drame “Arhimedov zakon” redateljice Nenni Delmestre.

Živimo u vremenima opasnima za djecu, bilo da se radi o uvlačenju djece u poroke droge, alkohola, prostitucije ili novačenju u vojske i bande. Predstava se bavi pitanjem što se dogodi kada na jednu osobu koja bi trebala biti od najvećeg povjerenja za dijete padne sumnja o zlostavljanju.

Gdje je granica između normalnog ljudskog kontakta i zlostavljanja, i kako tu granicu povući. “Arhimedov zakon” postavlja ovo pitanje s vrlo izbalansiranim argumentima koji će sigurno zainteresirati svakog roditelja i svakog onog odgojitelja kojemu su djeca na prvom mjestu.

U predstavi glume Oriana Kunčić, Jakov Bilić, Bojan Brajčić i Pere Eranović, a ulaznice se po cijeni od 30 kuna, te za učenike, studente i umirovljenike po 20 kuna mogu kupiti radnim danom od 9 do 20 sati na blagajni Doma kulture.
Festival regionalnih kazališta Prolog održava se u organizaciji Doma kulture Kristalna kocka vedrine, a pod pokrovteljstvom Ministarstva kulture, Sisačko – moslavačke županije, Grada Siska i INA-e.

Komentirajte