Naslovnica Vijesti Kultura Promocija Zbornika Moslavine

Promocija Zbornika Moslavine

Promocija 13. broja Zbornika Moslavine urednice Slavice Moslavac bit će u utorak, 4. studenog, od 18 sati, u Muzeju Moslavine u Kutini.

Zbornik  obrađuje teme iz povijesti, arheologije, povijesti, etnologije, umjetnosti,gospodarstva, turizma, sporta…priloge o događanjima i značajnim osobama iz prijašnjih vremena pisalo je 20 stručnjaka, publicista, istraživača i novinara iz Kutine, Zagreba, Popovače, Siska, Novske, Križa, Bjelovara i Čazme.

Zbornik smo počeli izdavati prije dvadesetak godina i on je postao važna knjiga istraživačima koji u njemu pronalaze brojne podatke. Tako će, nadamo se, i ovaj novi  biti vrijedan u očuvanju baštine jer donosi zanimljive i stručne tekstove uvaženih autora. Područja njihovog interesa su različita, ali vjerujemo da će biti zanimljiva i stručnjacima, istraživačima i građanima jer Zbornik obrađuje i teme iz nedavne prošlosti, ali i daleke povijesti i tako će od zaborava očuvati brojne događaje, ali i lice grada i život u njemu koji se mijenja kroz godine.

Zbornik izlazi svake druge godine i na njemu radi uvijek mnogo ljudi, od autora tekstova, prevoditelja, lektora, korektora, fotografa… Autori tekstova u ovom broju su:  Davor Čananić, dr. sc. Silvija Pisk, Agneza Szabo, dr. sc. Dražen Kovačević, dr. sc. Franko Mirošević, Ivan Gračaković, Đuro Vidmarović, Dragutin Pasarić, Slavica Moslavac, mr. sc. Aida Brenko, Mirjana Pavetić, Veronika Filipec, Spomenka Topić, Mladen Mitar, Branko Kovačić, Dalibor Sumpor, Željko Dolgoš, Duško Rastovac, Goran Vincenc, mr. sc. Marko Nježić, Višnja Sudarević i dr. sc Irena Miholić.

Osim tekstova na hrvatskom jeziku, Zbornik donosi i sažetke znanstvenih i stručnih članaka na engleskom jeziku.

Komentirajte