Naslovnica Vijesti Sisak Župan Žinić: Prvo raspuštam savjetnike!

Župan Žinić: Prvo raspuštam savjetnike!

Novi župan Sisačko-moslavačke županije je Ivo Žinić, kandidat koalicijske liste HDZ-HSS-BUZ, a u ponedjeljak je održao i tiskovnu konferenciju na kojoj je najavio svoje prve poteze.

„SDP-ova hobotnica koja je poharala ovu županiju na čelu sa Marinom Lovrić Merzel, koja je opustošila građane ove županije, konačno je skinuta s vlasti.”, rekao je Žinić dodajući kako nema mjesta euforiji nakon pobjede

„Pred nama je težak posao. Poručujem kako ću biti župan svih stanovnika ove županije bez obzira jesu li glasali za nas ili ne. Ono što ću se zalagati je program pokretanja naše županije, otvaranje novih radnih mjesta i ravnomjeran razvoj gradova.”, naglasio je Žinić.

Najavio je kako će najprije raspustiti tri županijska savjeta sa 14 savjetnika, jer je riječ o izmišljenim tijelima. Novac, oko 4,5 milijuna kuna koliko će se uštedjeti na taj način, iskoristit će za zapošljavanje mladih stručnjaka.

Također je najavio usvajanje novog županijskog proračuna, u kojem su predviđena izdvajanja za planirane projekte.

“Imamo smjernice za novi proračun. Istina je da naša koalicija u Županijskoj skupštini ima 17 vijećnika, a za usvajanje proračuna trebamo 22 glasa. Međutim, ja sam optimist i ne sumnjam će se proračun biti prihvaćen, jer su mu potporu već najavili i vijećnici iz nekih drugih stranaka. Moram napomenuti da ne želimo nove izbore, jer nas svaki izborni krug stoji oko tri milijuna kuna” – rekao je Žinić. Kako doznajemo izvjesna je potpora HSLS-ovih vijećnika, no i uz njih bit će potrebno osigurati potporu još nekih.

Istaknuo je da će biti i kadrovskih promjena.

“Biti će nekih kadrovskih promjena, ali ne metlom. Znam što to znači jer sam osobno to doživio u državnom uredu gdje radim. Nakon kadrovske analize zadržat ćemo stručne i sposobne ljude. Nikome ne želim zlo i znam što znači nekome učiniti nepravdu”, dodao je Žinić koji očekuje da će funkciju preuzeti za desetak dana.

I SDP-ov kandidat za župana Sisačko-moslavačke županije Davorko Vidović komentirao je poraz.

“Ne osjećam se nikako gubitnikom. Ja sam došao u ove izbore vrlo pošteno bez ikakvih kalkuliranja. Moja  je nakana bila da ponudim građanima jednu altertnativu. Mogu čestitati HDZ-u na mobilizaciji biračkog tijela, ali ne mogu na retorici koju su koristili. To je bilo dobrim dijelom povratak u 90-e godine, vidim da to ne sluti na dobro. Mobiliziranje na prastarim temama, na ideološkim temama, u situaciji kada imamao ozbiljnih problema da osiguramo građanima pristojan i normalan život nije dobro. Ja vidim to kao veliku opasnost. I zahvaljujem se broju od 22.000 ljudi koji mi dali podršku.“- kazao je Vidović napomenuvši kako ga  ovaj poraz neće pokolebati i da se neće povući iz politike.

Komentirajte