4 C
Sisak
Subota, 20 travnja, 2024

Oni su prvaci i viceprvaci, oni su hrvači Siska

Datum:

Marketing

Veličanstven uspjeh hrvača Siska na prvenstvu Hrvatske za dječake do 15 godina starosti slobodnim načinom borbe. Siščani su osvojili tri titule prvaka i dvije titule viceprvaka države.

Prvenstvo je održano proteklog vikenda u Zagrebu, a nastupili su hrvači iz 18 klubova. Na prvenstvu je trener HK Sisak Goran Plavec raspolagao sa šest hrvača.

-U ovom vrlo zahtjevnom načinu borbe naši hrvači su ostvarili do sada najveći uspjeh. Samo jedan od hrvača vratio se bez osvojene medalje, dakle osvojeno je pet medalja, od toga tri zlatne i dvije srebrne. U ukupnom poretku osvojeno je odlično drugo mjesto. – istaknuo je predsjednik HK Sisak Željko Čulina i dodao.

-Zlatnu medalju u najlakšoj kategoriji do 59 kilograma osvojio je Stefan Zečević, za kojega nam je posebno drago s obzirom da marljivo trenira i daje sve od sebe. I do sada je često bio na pobjedničkom postolju, ali nikada na samom vrhu. Ovoga puta preskočio je i tu stepenicu te između dvadeset hrvača osvojio zlato. Drugu zlatnu medalju u kategoriji do 66 kilograma, već standardno, osvojio je Karlo Kodrić. Također standardni zlatni bio je i Matija Crnković u kategoriji do 85 kilograma. Za ovu dvojicu teško je nešto posebno napisati pošto oni svoje protivnike uvijek pobjeđuju suvereno i njihove borbe su uvijek atraktivne i zanimljive za gledatelje.
Srebrnu medalju u kategoriji do 59 kilograma osvojio je Pavel Puklavec, izgubivši u vrlo interesantnoj borbi od Stefana Zečevića, svog klupskog kolege, a ovom prigodom suparnika.
Drugu srebrnu medalju osvojio je Mihael Tominac koji je u zadnji trenutak morao skinuti nekoliko kilograma, pa je tim medalja i vrednija.
Jedino medalju nije osvojio Marko Sofrić koji je prvu borbu pobijedio, ali dalje nije išlo pa se morao zadovoljiti sa osmim mjestom. – završio je izvještaj iz Zagreba Žaljko Čulina i zaključio da je ovakav uspjeh moguće ostvariti jedino uz maksimalan doprinos hrvača, njihovih trenera i uprave kluba.

– Očito nije presudno to što je naš klub na dnu ljestvice po financijskim sredstvima. Ipak entuzijazam i marljivi rad u budućnosti neće moći dati bolje rezultate bez veće financijske potpore. Posebno treba naglasiti da u klubu rade tri trenera koji proizvode ovako dobre natjecatelje i njihov stručni rad u jednom dijelu nadoknađuje nedostatak financijskih sredstava. To su glavni trener prof. Goran Plavec, zatim trener seniorske ekipe prof. Dražen Majnarić i budući prof. Goran Bojić, koji priprema najmlađe uzraste za početak hrvanja. – naglašava Čulina.

Siščani će cijeli klub u akciji imati prilike vidjeti u nedjelju, 26. listopada na međunarodnom turniru “Sisak Open 2014.”

– Ovom prigodom pozvali bi gledatelje da dođu u sportsku dvoranu Brezovica, da na djelu vide osvajače medalja. Prvi hrvači na strunjače će već u 10 sati. Očekujemo dobre i atraktivne borbe, a mislim da ni ovaj puta za naš klub neće izostati medalje. – rekao je predsjednik HK Sisak.

Možda vas zanima...

KHL Sisak od jeseni je član i Alpske hokejaške lige

Alpska hokejaška liga (AHL) objavila je kako će u...

RUKOMET: Momčad U13 slavila protiv aktualnog prvaka države

Ovog je vikenda, u 4.kolu Lige za prvaka, momčad...

Rezultati 1. i 2. županijske nogometne lige

ŽNL - rezultati 19. kola Kolo Datum/vrijeme Mjesto Utakmica Rezultat Status   19 14.04.2024 17:00 Voloder NK Voloder -...

Uspješan nastup kickboxera sisačke Croatie na Prvenstvu Hrvatske u Zadru

U subotu, 6. travnja 2024. god., u sportskoj dvorani...