Naslovnica Vijesti Sisak Žiniću potpora HSP-a AS i Ivice Dadovića

Žiniću potpora HSP-a AS i Ivice Dadovića

HSP dr. Ante Starčević u drugom krugu izbora za župana podržava HDZ-ova kandidata Ivu Žinića.

Iako su prvotno trebali biti lan HDZ-ove koalicije i imati dožupana, odustali su naprasno i izašli samostalno pravdajući se razlikom u političkim ciljevima i kvaliteti predizbornog programa.

Sada su opet odlučili podržati HDZ.

“Odlučili smo podržati domoljubnu koaliciju, a s HDZ-om ćemo stupiti u pregovore – kazao je dr. Tomislav Dujmenović, koji je trebao biti kandidat za župana iz redova te stranke, no odustao je u posljednji čas zbog, kako kaže, osobnih i obiteljskih razloga. Dodao je da nisu bili zadovoljni s rezultatima jer je kampanja bila kratka, a i njihov kandidat Veljko Novak, pred sam se kraj i razbolio i završio na operaciji.

“Vlast je za nas služenje građanima, a ne podjela plijena. Upravo iz tog razloga želimo nastaviti naš pobjednički niz s domoljubnom koalicijom i bez ikakvih uvjeta podržavamo Ivu Žinića u 2. krugu izbora za sisačko-moslavačkog župana! “- istaknuo je tom prilikom u Sisku glavni tajnik HSP-a „Dr. Ante Starčević“ Pero Ćorić nakon sjednice Županijskog vijeća svoje stranke. I zaključio:

– U koaliciji s HDZ-om trijumfirali smo na dvama euroizborima i u Gradu Vukovaru, pobjednički niz nastavit ćemo u Sisačko-moslavačkoj županiji, a sve je to predigra za predsjedničke izbore, na kojima će slaviti Kolinda Grabar Kitarović, te za one parlamentarne, na kojima će domoljubna koalicija u cijelosti preuzeti odgovornost za vođenje države!

U 1. krugu izbora za sisačko-moslavačkog župana, u nedjelju 12. listopada, kandidatu koalicije HDZ-HSS-BUZ Ivi Žiniću nedostajalo je tek šeststotinjak glasova do apsolutne pobjede (48,43% – 19.729 glasova). Kandidat HSP-a AS Veljko Novak osvojio je pak 4,12% (1.679 glasova).

U 2. krugu izbora Žinića podržava i nezavisni kandidat Ivica Dadović, koji ističe da je proučio predizborne programe i zaključio kako je HDZ-ov program uvjerljivo najbolji te je dao preporuku svojim biračima da glasaju za Ivu Žinića.

Komentirajte