Naslovnica Vijesti Sisak Karamarko u Sisku o izborima i rafineriji

Karamarko u Sisku o izborima i rafineriji

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko prilikom boravka u Sisku prokomentirao je u utorak slučaj sisačke Rafinerije. Istaknuo je kako Vlada premijera Zorana Milanovića u tri godine nije razgovarala s mađarskim partnerom MOL-om oko INA-e. Kazao je kako će HDZ stati iza sisačkih radnika jer dodaje, Sisak u tom smislu mora biti spašen.

„Ova Vlada je doista neuspješna. Unazadila je Hrvatsku u posljednje tri godine i mi smo u vakumu posljednje tri i pol godine otkako su na vlasti. Nije znala komunicirati s mađarskim partnerima. Od njih tražimo da zaštite interese Republike Hrvatske, ali i interese ljudi u Sisku koji bi trebali izgubiti radna mjesta zahvaljujući njihovom šlamperaju. Nama je prioritet 800 radnih mjesta. To je kao da se u Zagrebu izgubi 20 tisuća radnih mjesta”, rekao je Karamarko.

Na pitanje kako komentira prijevremene izbore u Sisačko-moslavačkoj županiji, Karamarko je kazao kako je do prijevremenih izbora došlo jer su na površinu isplivali silni sindromi kojima obiluje SDP i njegovi koalicijski partneri.

„Kriminal, korupcija, nepotizam, sve se to sklupčalo u nekim likovima članova SDP-a. Sve ono što gospodin Milanović govori da su različiti od nas, da jesu, mi smo imali takvih slučajeva, ali smo svjesni da se to događalo i procesuirani su, ali oni nakon svega što se događa sa mnogim njihovim članovima, Milanović i dalje govori da su drugačiji. Jesu drugačiji, jer ne znaju priznati i ne vide, a skloni su svemu i svačemu. Koji od njihovih ministara nije u sukobu interesa”, rekao je Karamarko te dodaje kako su oni svoju katarzu prošli, a sada će i mnogi drugi morati proći svoju katarzu.

Karamarko je u Sisku nazočio motivacijskom skupu s koje su odaslane i predizborne poruke.

“Zasukat ćemo rukave, čeka nas puno posla! Ivo Žinić i njegov tim od više od 150 stručnjaka pokrenut će oporavak i zapošljavanje Sisačko-moslavačke županije (SMŽ), županije koju su deset godina SDP i Marina Lovrić Merzel uništavali svojim kriminalom, korupcijom, nepotizmom, uhljebljivanjem tzv. savjetnika i posvemašnjom nekompetentnošću u vođenju gospodarstva i povlačenju novca iz EU fondova! Nakon deset godina, u SMŽ-u je došao kraj agoniji zvanoj SDP! SDP-ov Davorko Vidović nastoji se predstaviti kao „novo rješenje“, no njegovi kandidati za dožupana upravo su bivši dožupani – najbliži suradnici notorne Marine Lovrić Merzel.” – rečeno je tom prilikom.

Komentirajte