Naslovnica Vijesti Sisak Zaključci Županijske skupštine o sisačkoj Rafineriji

Zaključci Županijske skupštine o sisačkoj Rafineriji

Na sjednici Županijske skupštine u srijedu tema mogućeg zatvaranja Rafinerije nafte Sisak izvanredno je dodana na dnevni red kao prioritet sjednice. Nakon rasprave o toj temi Županijska skupština donesla je jednoglasno sljedeće zaključke:

“Polazeći od činjenice da je energetika pa proizvodnja i prerada nafte jedan od stupova suvereniteta svake države Županijska skupština Sisačko moslavačke županije daje punu potporu nastojanjima zaposlenika INA Rafineirje nafte Sisak u nastojanju očuvanju radnih mjesta i proizvodnje. Slijedom navedenog Županijska skupština traži od Vlade Republike Hrvatske da poduzme sve potrebite mjere u sprječavanju donošenja odluke o zatvaranju Ina Rafinerije nafte Sisak i očuva radna mjesta te naastavi proizvodnju i modernizaciju ovog energetskog stupa na području Sisačko moslavačke županije.

Imajući u vidu strateški značaj Ina Rafinerije nafte Sisak za Republiku Hrvatsku, odluka o njezinu statusu ne smije se nužno temeljiti na trenutnim ekonomskim parametrima već je potrebno uvažiti strateški značaj Ina Rafinerije nafte Sisak.

Županijska skupština Sisačko-moslavačke županije predlaže Vladi RH da poduzme sve aktivnosti u cilju otklanjanja štetno zaključenih ugovora vezanih uz poslovanje Ina Rafinerije nafte Sisak, a naročito poštivanje važećih zakonskih propisa.

Županijska skupština Sisačko-moslavačke županije poziva Vladu RH da se sa svojim predstavnicima uključi u raspravu na predstojećoj tematskoj sjednici Županijske skupštine Sisačko moslavačke županije na temu aktuelnog stanja gospodarstva u Sisačko moslavačkoj županiji.”

zaključak,_INA_Rafinerija_nafte_Sisak

Komentirajte