Naslovnica Vijesti Kultura Održan 2. susret izvornih pjevača u Sunji

Održan 2. susret izvornih pjevača u Sunji

Prošle subote, 27.rujna održan je 2.susret izvornih pjevača u Domu „Sven Lasta“ u Sunji.

Susret je i ove godine uspješno organizirao Vokalni ansambl Lipe iz Siska uz pomoć domaćina i suorganizatora KUD-a Sunjanka iz Sunje.

Na susretu je nastupilo 5 kulturno-umjetničkih društava: KUD „Sunjanka“ Sunja, KUD „Sloga“ Majur, KUD „Pounjski pleter“ Dvor, KUD „Seljačka sloga“ Bobovac i KUD „Hrastovička gora“ Hrastovica.
Svi KUD-ovi su svojim osebujnim i zanimljivim nastupima još jednom pokazali veliki interes za očuvanje folklorne pjesme našeg zavičaja te prikazali ono najbolje iz svog repertoara.

Nastupe je pratilo stručno oko i uho prof.Dražena Kurilovčana.Prof.Kurilovčan je naglasio kako mu je izuzetno drago što je i ove godine organiziran susret izvornih pjevača te se nada da će susret postati tradicija.

Zahvalio je KUD-ovima na njegovanju netemperiranog pjevanja, karakterističnog za naš zavičaj te izrazio veliko veselje što vidi sve veći broj mlađih generacija u KUD-ovima jer jedino tako ovo pjevačko blago može ostati trajno sačuvano.Također je pohvalio i dolazak muških pjevača iz Dvora koji su ponosni na svoje muško pjevanje tzv. „ojkanje“.

Na samom kraju susreta nastupile su članice Vokalnog ansambla Lipe iz Siska.

2susret izvornih pjevaca

Komentirajte