Naslovnica Vijesti Sisak Seminar u HKG Sisak

Seminar u HKG Sisak

HGK Županijska komora Sisak organizirala je seminar „Pružanje savjetodavnih usluga malom i srednjem poduzetništvu“ u okviru projekta SMEPASS ll 17. rujna 2014. godine u Županijskoj komori Sisak. Predstavnicima tvrtki s područja Sisačko-moslavačke županije projekt su predstavili voditeljica projekta SMEPASS Marina Hodak iz Ministarstva poduzetništva i obrta, voditelj projektnog tima Stephen O’Mullane, stručnjak za marketing projekta Juergen Mendritzki te stručnjak za osiguranje kvalitete projekta Igor Pus.

EU projekt SMEPASS II – Pružanje savjetodavnih usluga malom i srednjem poduzetništvu, sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a provodi ga Ministarstvo poduzetništva i obrta u suradnji s HGK, HUP-om i HAMAG Investom.

Cilj projekta je očuvanje postojećih tržišta i osvajanje novih kroz pružanje besplatnih savjetodavnih usluga mikro, malim i srednjim poduzetnicima u području marketinga/razvoja proizvoda i upravljanju kvalitetom. Provodi se u dvije faze, a u tijeku je druga, povećanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva pružanjem usluga besplatnog poslovnog savjetovanja. U drugoj je fazi, uz postojeće aktivnosti, predviđena i aktivnost pružanja pomoći malim i srednjim poduzetnicima u pripremi projektne dokumentacije za programe bespovratnih potpora koje će se financirati iz strukturnih fondova.

U sklopu projekta SMEPASS II započeo je treći i posljednji poziv za iskaz interesa malih i srednjih poduzetnika za dobivanje besplatnih savjetodavnih usluga s područja osiguranja kvalitete, razvoja proizvoda i marketinga. Treći i posljednji krug prijava započeo je 15. rujna i traje do 17. listopada ove godine. U obzir će biti uzete samo on-line prijave. Sve potrebne informacije, posebice kriteriji prihvatljivosti, dostupne su na internetskim stranicama http://www.smepass2.eu. Treći javni poziv za iskaz interesa odnosi se na sve poduzetnike koji žele ojačati konkurentnost radi očuvanja pozicije na domaćem ili osvajanja novih tržišta.

U prva dva kruga prijava (u studenom i prosincu 2013. te u travnju i svibnju 2014. godine) više od 100 malih i srednjih poduzetnika iskoristilo je priliku te je odabrano za dobivanje besplatnih savjetodavnih usluga iz 14 različitih područja. Savjetodavne usluge domaćih i stranih EU stručnjaka od lipnja ove godine prima 49 poduzeća odabranih u prvom krugu prijava. Individualno savjetovanje s dodatnih 60-ak poduzeća odabranih iz posljednjeg drugog kruga prijava trebalo bi započeti u listopadu ove godine. Spomenuti će stručnjaci pružati savjetodavne usluge posebno prilagođene potrebama svake pojedine tvrtke u trajanju tri do četiri mjeseca. Na seminaru je omogućena i on-line prijava poduzetnika odnosno popunjavanje obrasca za iskaz interesa.

Za sve informacije i upite o aktivnostima projekta molimo posjetite internetsku stranicu www.smepass2.eu ili se obratite putem e-maila: info@smepass2.eu, telefon 01/6061-359 ili u HGK Županijsku komoru, K

Komentirajte