Naslovnica Sport Baseball Zagrepčani (očekivano) nadigrali Siščane

Zagrepčani (očekivano) nadigrali Siščane

Kao i cijele sezone u igri Sisačkih roda bilo je previše pogrešaka u obrani pa s dvije uvjerljive pobjede u polufinale baseball Prvenstva Hrvatske odlazi BK Zagreb, a Sisak Storksi će u borbu za 5. mjesto.

Prva utakmica četvrtzavršnice PH u baseballu igrana je u subotu, 2. kolovoza u Zagrebu i već na samom početku je bilo jasno da će Storksi teško ostvariti povoljan rezultat. U prva 4. ininga domaćini su osvojili 11 bodova dok Siščani niti bod, tek u 5. inigu Sisak osvaja 2 boda u napadu ali Zagreb u istom napadu osvaja još 3 boda te povećava vodstvo na 14 : 2. U posljednjem iningu Sisak ne osvaja ni boda, a Zagreb još 3 te je konačni rezultat 17 : 2 za domaćina.

Za “ZAGREB” su igrali : Stančić Vidrač ( 2 boda ), Marinić ( 2 ), Ćurić, Manojlov ( 3 ) , Ivančan ( 2 ), Koren ( 1 ), Horvat ( 3 ), Nakajima ( 2 ), Pavlaković ( 2 ) i Agladios.
Za “SISAK STORKS” su igrali : Mahač ( 1 ), Brkašić, Medved, Roksa, Kastmiler, Vanić, Anić, Rujevčić, Đeferović ( 1 ) i Poljak.
Suci: Mladen Marušić I Mario Marušić ( Zg )

Druga utakmica igrana je u Sisku u nedjelju, 3. kolovoza i jedina razlika u odnosu na susret u Zagrebu bila je u tome što su Storksi poveli u 1. iningu sa 1 : 0. Na žalost, nastavak susreta bio je jako sličan utakmici igranoj u Središću. U sedam ininga Zagreb osvaja 13 bodova, a Sisak samo 1 i to u posljednjem napadu te je konačan rezultat 13 : 2 za goste.

Za “SISAK STORKS” su igrali: Mahač ( 2 boda ), Đeferović, Medved, Roksa, Kastmiler, Anić, Matić, Brkašić, Rujevčić, Poljak i Dankić.

Za “ZAGREB” su igrali : Stančić Vidrič ( 1 ), Marinić ( 3 ), Ćurić ( 2 ), Manojlov ( 2 ), Ivančan ( 2 ), Koren , Horvat, Agladious ( 2 ) i Pavlaković ( 1 ).
Suci: Mladen Marušić ( Zg ) i Hrvoje Janđel ( Sk )

BK Zagreb igra polufinale protiv Karlovca sljedeći vikend ( 09. i 10.08. ) a Sisak igra za 5. mjesto protiv bolje momčadi nakon 3. utakmice između Vindije iz Varaždina i Medvednice iz Zagreba. Nakon dvije utakmice rezultat je 1 : 1, prvu utakmicu dobili su Varaždinci 5 : 2 a istim rezultatom Medvednica je dobila drugu utakmicu.

D.J.

Komentirajte