Naslovnica Vijesti Sisak Grad Sisak i OTP banka potpisali Ugovor o objedinjenom vođenju računa

Grad Sisak i OTP banka potpisali Ugovor o objedinjenom vođenju računa

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i predsjednik Uprave OTP banke Balázs Békeffy potpisali su danas u Sisku Ugovor o objedinjenom obračunskom vođenju računa. Podsjećamo, naime,  kako je nakon poziva bankama na iskazivanje interesa za pokretanje objedinjenog vođenja računa (cash pool), OTP banka ponudila  najbolje uvjete te je odabrana za novu poslovnu banku Grada Siska.

-Danas i službeno prelazimo iz jedne banke u drugu i gradske financije predajemo u puno sigurnije i transparentnije ruke. Ponosna sam što smo cijeli ovaj postupak vodili maksimalno otvoreni prema javnošću, jer su svi podaci bili dostupni. Postupak je počeo s deset banaka, došli smo u uži krug s tri banke i izabrali smo najbolju. Ono na čemu smo inzistirali i prepoznali u OTP-u, nisu samo gole brojke nego i spremnost, ne samo na poslovnu suradnju, nego i na partnerstvo banke prema viziji Grada Siska i projektima Grada, gradskih ustanova i trgovačkih društava. To je možda bilo i presudno u odabiru OTP banke– rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Predsjednik Uprave OTP banke Balázs Békeffy naglasio je kako je za OTP banku iznimno važno biti partner Gradu Sisku.

-Ovom suradnjom OTB banka postat će ponovno tradicionalna sisačka banka. S uslugom cash poolinga, Grad Sisak postaje puno modernija organizacija, jer će svi troškovi biti praćeni na efikasan i transparentan način. Nama je izuzetno važno biti partner Gradu Sisku i mislim da smo i dosada, na primjeru studentskih stipendija, pokazali da možemo biti partneri. Drago mi je da je Grad Sisak izabrao nas za partnera i mi ćemo opravdati ovo povjerenje – naglasio je Békeffy.

Naime, u okviru svog Programa društveno odgovornog poslovanja i ulaganja u zajednicu, OTP banka sudjeluje u gradskom programu stipendiranja studenata.

Današnjem potpisivanju Ugovora o obračunskom vođenju računa prisustvovali su još i konzultant Danijel Ivanagić, predstavnici OTP banke Dražen Kaić, Vjekoslav Filko, Dražen Božić i Kornelija Marović te zamjenik gradonačelnice Marko Krička i pročelnik Upravnog odjela za proračun i financije Vedran Brnić.

Financijska infrastruktura usluge za sada osim Grada Siska uključuje tvrtkeAuto promet  Sisak,  Gospodarenje otpadom Sisak  i  Gradska groblja  Viktorovac,  a  uskoro seo čekuje uključenje drugih društava i ustanova u vlasništvu ili pod nadzorom Grada Siska.

Komentirajte