Naslovnica Vijesti Sisak HDZ: Protiv Gaćeše se vodi stegovni postupak

HDZ: Protiv Gaćeše se vodi stegovni postupak

Sisački HDZ odbacio je optužbe HSP-a kako je u Sisku na djelu neformalna koalicija HDZ-SDP. HSP je za tu svoju tvrdnju isticao HDZ-ova vijećnika Momira Gaćešu koji je promiejnio stranu i osigurao SDP-ovoj koaliciji većinu u Gradskom vijeću.

“Momir Gačeša je na toj sjednici gradskog vijeća samovoljno, vođen osobnim razlozima i suprotno odluci Gradskog odbora HDZ-a grada Siska, glasovao za izbor HNS-ovog sadašnjeg predsjednika gradskog vijeća. Gradski odbor HDZ-a grada Siska protiv Momira Gačeše pokrenuo je stegovni postupak zbog njegovog istupa, a HDZ se ograđuje od njegovih daljnjih istupa” – rekla je na tiskovnoj konferenciji u utorak Valentina Sučić, potpredsjednica sisačkog HDZ-a istaknuvši kako je HDZ uređena stranka sa uhodanim mehanizmima i da sve ide svojim tokom u pogledu vijećnika Gaćeše.

HDZ se još jednom osvrnuo na glasanje HSP-ova vijećnika Milana Ivankovića za svoju kćer, koja je izabrana za ravnateljicu Doma kulture.

“Dovodi se u pitanje legitimnost natječaja jer se za isti vodi postupak na Upravnom sudu zbog nepoštivanja zakonske procedure gdje se kandidatima moralo odgovoriti u zakonskom roku od 45 dana, što nije učinjeno, rekla je Sučić stavivši pod upitnik i ispunjavanje uvjeta na antječaju od strane izabrane ravnateljice.

“Ravnateljica Doma kulture Valentina Pelikan Ivanković ne ispunjava niti jedan od osnovnih uvjeta natječaja. Gospođa Pelikan Ivanković nema niti jednog dana radnog staža u visokoj stručnoj spremi i nema iskustva u upravljanju, za razliku od drugih kandidata. Postavlja se pitanja zašto je baš ona bila najbolji kandidat? Dom kulture jedna je od djelatnosti promicanje plesne kulture. Kako je moguće da ravnateljica promiče ples u ustanovi koju vodi, kada je istovremeno vlasnica plesnog kluba Tina u kojem mjesečno zarađuje 30 000 kuna. Nije li to sukob Interesa?” – pitala je Sučić predbacivši ponovo najavljene otkaze u Domu kulture.

Komentirajte