13 C
Sisak
Četvrtak, 18 travnja, 2024

Laburisti: Prvih godinu dana našeg prvog mandata u Sisku

Datum:

Marketing

Laburisti su se osvrnuli na prvu godinu mandatu nove sisačke gradske vlasti.

“Nakon što su nam građani Siska na lokalnim izborima dali povjerenje kojim smo ostvarili dva vijećnička mjesta u Gradskom vijeću, prvu godinu svog prvog mandata nastojali smo iskoristiti za analizu sustava djelovanja, ali i rješavanje zatečenih komunalnih problema koji izravno utječu na svakodnevni život. Naglašavamo kako smo mi laburisti jedini u Gradskom vijeću koji smo na izbore izašli potpuno samostalno i u svjetlu te činjenice imamo svijest o posebnoj odgovornosti za naše političko djelovanje. Na tragu neophodne potrebe za promjenom loše dugogodišnje politike koja je naš grad gurala  u glib bez perspektivnosti, dali smo potporu novoj gradonačelnici kao izravno izabranom izvršnom tijelu lokalne samouprave.
Infrastruktura, komunalne usluge i gradska uprava bile su glavni cilj našeg rada, nastavno na  pretpostavku kako je vlast servis građanima, a zajedničko  djelovanje uspješan put do uspjeha. Popravak Savske ceste prvi je u nizu primjera, kao i obnova ceste do igrališta i brodogradilišta u Galdovu. Uređivanje parkirališta na Trgu 22. lipnja nije jedina naša inicijativa u tom dijelu grada pa će tamo uskoro osvanuti i prvi sisački park za pse.
Košnja trave, gradska rasvjeta i sigurnost raskrižja naizgled imaju manje značenje, ali njihovo rješavanje olakšava svakodnevni život Siščanki i Siščana. Pozvali smo i pozivamo na više aktivnosti  Mjesne odbore kao temeljne pokretače rješavanja lokalnih komunalnih nedostataka.
Jedne od tema kojima smo se bavili bile su rješavanje ogromnih gubitaka vode u sustavu gradskog vodovoda te način naplate odvoza komunalnog otpada koji su  problem kako građanima, tako i gradskim tvrtkama koje ih moraju rješavati.
Nismo izbjegavali postavljati pitanja o sudbini INA Rafinerije Sisak, kao i druge goruće probleme poput pitanja (preko)brojnih zaposlenika u gradskoj upravi i gradskim poduzećima. Sukladno teškoj sadašnjici, nastojali smo pomoći pronaći najpravedniji  način rješavanja tog problema, naglašavajući uvjet zakonom propisanom procedure.
Zaustavljanje rasipničkog upravljanja gradskim proračunom bio je jedan od uvjeta naše potpore novoj izvršnoj vlasti., a to je i najveće postignuće nove gradske vlasti na kojem se može temeljiti dalja perspektiva boljeg života u gradu Sisku čemu sve politike trebaju težiti.
Zaključno možemo ustvrditi da svojim djelovanjem  ispunjavamo očekivanja naših birača na političkoj sceni  grada Siska  razmjerno snazi koju nam dva mandata u Gradskom Vijeću omogućuju.  Naš rad će i nadalje biti usmjeren ka djelovanju u području koje je Zakonom o lokalnoj samoupravi dano u ovlasti  upravljanja Gradom, koristeći svu objektivnu moć u korigiranju izvršne vlasti i odgovorno se odnositi  sa svima na političkoj sceni  za konačnu dobrobit naših sugrađanki i sugrađana. Vjerujemo kako će naše lokalno djelovanje, na razini stvarnih životnih potreba Grada, a lišeno  instant-ideoloških dilema,  biti u konačnici prepoznato i prihvaćeno od još većeg broja Siščanki i Siščana jer samo tako možemo napredovati svi zajedno.” – stoji u priopćenju sisačkih Laburista.

Možda vas zanima...

Od listopada se uspješno provodi program „Caritas za djecu i obitelj“

Caritas Sisačke biskupije od listopada 2023. godine uspješno provodi...

U Sisku, kao i prije 4 godine, težak poraz SDP-a i Kristine Ikić Baniček

Gledajući rezultate izbora za Sabor, održane u nedjelju, 17....

Privremeni rezultati izbora u RH, 7. izbornoj i Sisku – HDZ 61, SDP 42 mandata

Prema privremenim rezultatima izbora HDZ je dobio najviše mandata,...

Novi obrazovno-sportski centar u Sisku

Župan Ivan Celjak danas je predstavio projekt Sisačko-moslavačke županije,...