14 C
Sisak
Utorak, 16 travnja, 2024

Uspješna plivačka natjecanja u Sisku

Datum:

Marketing

Na bazenu ŠRC-a u Sisku 21. 06. 2014. godine  održano je 7. i 8. kolo “Lige Regije 4”, u sklopu kojeg je održano i “Regionalno prvenstvo Hrvatske za kategoriju početnike” (plivačice 2005. godina i mlađe  i plivači 2004. godina i mlađi). Na natjecanju je nastupilo 205 natjecatelja iz devet  klubova Regije 4.

I dok je starijim plivačima ovo natjecanje poslužilo kao trening natjecanje sa konkurencijom dostatnom “da ih povuče” do isplivavanja normi za predstojeće ljetno Prvenstvo Hrvatske, oni najmlađi borili su se za medalje, i to u disciplinama 50 m leptir, 50 m prsno, 200 m mješovito, 50 m slobodno, 50 m leđno i štafeti  4 x 50 m slobodno (2 plivačice + 2 plivača).

Najmlađi natjecatelji PK Sisak Janafa borili su se do zadnjeg atoma snage što je rezultiralo sa osvojenih 17 medalja, dakle polovica podijeljenih medalja ostalo je u Sisku.

Kod plivačica istaknule su se  Dora Mihaljević, tri je puta prva ušla u cilj i osvojila zlatne medalje u disciplinama 50 m leptir, 50 m prsno i 200 m mješovito, jedanput je bila druga u disciplini 50 m slobodno i jedanput treća u disciplini 50 m leđno. Iskra Krnjaić osvojila je treće mjesto u disciplini 50 m prsno, dok je Mirna Podrić bila treća u disciplini 200 m mješovito.

Kod plivača najistaknutije ime od sisačkih “dečki” bio je Otto Porcer, osvajač četiri pojedinačne medalje, i to dvije zlatne medalje u disciplinama 50 m leđno i 200 m mješovito, te dvije brončane medalje u disciplinama 50 m leptir i 50 m prsno. Petar Krnjaić gotovo da i nije zaostao za svojim klupskim prijateljem, te je osvojio tri medalje. Bio je prvi u disciplini 50 m prsno, drugo mjesto je osvojio u disciplini 50 m slobodno, dok je treće mjesto osvojio u disciplini 50 m leđno. Franko Antoliš osvojio je drugo mjesto u disciplini 50 m prsno.

U ekipnom dijelu natjecanja, točnije u štafeti 4 x 50 m slobodno koju su sačinjavali dva plivača i dvije plivačice, štafete PK Sisak Janaf doplivale su do srebrne i brončane medalje. Srebrnu medalju osvojila je štafeta Sisak 1 za koju su plivali Petar Krnajić, Iskra Krnjaić, Otto Porcer i Dora Mihaljević, dok je do trećeg mjesta i  brončane medalje stigla štafeta Sisak 2 za koju su plivali Franko Antoliš, Mirna Podrić, Bruno Sučić i Ema Viljevac.

Svi ostali mladi natjecatelji, a nekima od njih ovo je bilo i prvo natjecanje u ovakvoj konkurenciji, popravljali su svoja najbolja vremena te najavili na predsojećim natjecanjima borbu za medalje.

Možda vas zanima...

Uspješan nastup kickboxera sisačke Croatie na Prvenstvu Hrvatske u Zadru

U subotu, 6. travnja 2024. god., u sportskoj dvorani...

RUKOMET: U Sisak u subotu stiže ekipa Vidovca

23. kolo 1.HRL sjever u Sisak dovodi neugodnog protivnika,...

Kuglačice ŠKK Jedinstvo u osmini finala KUP-a

U polufinalu KUP-a Regije Sjever, pobjedom protiv ŠKK Koprivnice...