Naslovnica Sport Baseball Bejzbol – tri poraza u četiri dana za sisačke Rode

Bejzbol – tri poraza u četiri dana za sisačke Rode

Bejzbolaši Siska odigrali su tri utakmice u četiri dana i doživjeli tri poraza.

BK “ZAGREB vs BK “SISAK STORKS”  / 18 : 6 /

U četvrtak, 19.06. Storksi su u sklopu 9. kola PH gostovali u Zagrebu kod istomenog kluba te doživjeli poraz od 18 : 6.

Dobro otvaranje utakmice i u 1. iningu Sisak ima vodstvo od 5 : 2 no u slijedeća tri ininga Siščani ne osvajau niti boda a domaćini uspijevaju osvojiti 4 boda i prelaze u vodstvo od 6 : 5. Na žalost sve bodove Zagreb osvaja na greške odbrane Storksa što se nastavlja u 5. iningu nakon što Sisak osvaja bod i poravnava rezultat na 6 : 6. Nevejrovatno koliko su grešaka napravili Siščani u 5. iningu te zagrepčani osvajaju 7 bodova i podižu vodstvo na 13 : 5. Igra Siska totalano se raspala pa domaćini u 6. iningu osvajaju još 5 bodova a gosti niti boda te je konačni rezultat 18 : 6.

Za Sisak su igrali: Mahač ( 1 bod ), Brkašić, Salešević ( 1 ), Roksa ( 1 ), Kastmiler ( 2 ), Medved ( 1 ), Đeferović, Matić, Poljak i Rujevčić.

Za Zagreb su igrali: Katičić ( 3 ), Nakajima ( 2 ), Ivančan ( 5 ), Manojlov ( 3 ), Babić, Koren ( 1 ), Stančić ( 2 ), Toljanić ( 2 ), Horvat i Dabo.

Suci: Ml. Marušić i Ma. Marušić ( Zg.)

BK ” MEDVEDNICA” vs BK “SISAK STORKS”  / 6 : 4 /

U subotu, 21.06. u Zagrebu Storksi su igrali utakmicu 10. kola PH protiv Medvednice. Na žalost opet se ponovilo slično kao i na utakmici sa Zagrebom, veliki broj grešaka u odbrani Siska pomogli su domaćinima osvajanje bodova a odlični pitcher Medvednice Šket nije dozvolio da Sisak osvoji bodove. Medvednica je do kraja 6. ininga imala vodstvo od 5 : 0 a Siska uspijeva u 7. i 8. iningu osvojiti po dva boda i smanjiti rezultat na 4 : 6 što je na kraju bio i konačan rezultat utakmice.

Za Siska su igrali: Mahač, Brkašić ( 1 ), Salešević ( 1 ), Roksa ( 1 ), Kastmiler ( 1 ), Anić, Medved, Đeferović i Matić.

Za Medvednicu su igrali: Šket ( 1 ), Finci, Mandić ( 21), Antolović, Jerbić, potočki ( 1 ), Guštin ( 1 ), Stjepanović ( 1 ) i Jakuš ( 1 ).

Suci: Ruter i Ozimec ( Zg. )

BK “SISAK STORKS” vs BK “ZAGREB”   / 6 : 18 /

U nedjelju, 22.06. na svom igralištu Sisak je odigrao utakmicu 11. kola PH protiv Zagreb i gotovo da se ponovio isti scenario utakmice od četvrtka. Nakon četiri ininga Sisak ima vodstvo od 3 : 2 no na žalost ponovno veliki broj grešaka u odbrani domaćina te gosti u četiri svoja napada osvajaju 16 bodova a Siska samo 3 te indentičnim rezulatatom kao i u četvrtak 18 : 6 gosti ostvaruju sigurnu pobjedu.

Za Sisak su igrali: Mahač, Brkašić, Salešević ( 3 ), Roksa ( 3 ), Kastmiler, Anić, Medved, Rujevčić, Likić i Poljak.

Za Zagreb su igrali: Ćurić ( 4 ), Stančić ( 4 ), Ivančan ( 3 ), Mazin, Koren, Babić ( 1 ), Toljanić ( 2 ), Krznarević i Marinić ( 4 ).

Suci: Ml. Marušić ( Zg. ) i Janđel ( Sk. )

Sve tri utakmice Siska je nažalost odigrao bez gotovo pola prve postave ( ozljede i obaveze ) a posljednju utakmicu 12. kola protiv Olimpije iz Karlovca i doigravanje igrati će bez Saleševića koji zbog posla odlazi na 9 mjeseci. Ipak utakmicu protiv Olimpije Storksi će igrati sa pojačanjima iz Houstona ( 4 igrača su prijavljena ) te se očekuje zanimljiva utakmica Siska i najbolje ekipe Hrvatske lige a igra se 29.06. u 16,00 sati.

Od 02. do 05. srpnja održati će se kamp/ škola baseballa koju će voditi treneri iz Houstona a mogu se prijaviti djevojčice i dječaci od 5 do 16 godina. Prijave na igralištu za vrijeme trajanja kampa/ škole.

U povodu 20. godina kluba 5. i 6. srpnja odigrati će se turnir “Kup grada Siska” pod pokroviteljstvom gradonačelnice Kristine Ikić Baniček i Zajednice športskih udruga grada Siska a na kojem će sudjelovati BK Sisak, BK Donat Zadar i BK Vojvodina , Novi Sad – Srbija.

Komentirajte