Naslovnica Vijesti Sisak Donacije OTP banke završile i u Sisku

Donacije OTP banke završile i u Sisku

OTP banka je u okviru svog programa “Zeleno svjetlo za… bolje društvo“ na javnom natječaju za dodjelu donacija odabrala 52 projekta kojima će se dodijeliti 400.000 kuna.

OTP banka je i treću godine zaredom organizirala javni natječaj na koji su se mogli prijaviti projekti u četiri kategorije: mladi, obrazovanje i znanost, očuvanje kulturne, povijesne i tradicijske baštine te očuvanje okoliša, humanitarni projekti te sport. Na natječaj je pristiglo više stotina prijava iz cijele Hrvatske, a natječajno povjerenstvo je odabralo 52 projekta.
U protekle tri godine OTP banka je putem svog donacijskog natječaja dodijelila ukupno milijun kuna projektima usmjerenima na podizanje kvalitete života u zajednicama u kojima posluje.

Među 52 projekta su i neki sisački.

U kategoriji mladi, obrazovanje i znanost donaciju je dobila Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac iz Siska.

U kategoriji očuvanja i zaštite kulturne, povijesne, tradicijske baštine te zaštite okoliša donacija je stigla i Folklornom ansamblu “Ivan Goran Kovačić” iz Siska te Dječjem vrtiću Petrinjčica iz Petrinje.

U kategoriji humanitarnih projekata donacije su dodijeljene i Udruzi žena liječenih od bolesti dojke iz Siska.

U kategoriji sport OTP banka će donirati i Odbojkaški klub Sisak.

Osim donacijskog natječaja, OTP banka je i ove godine pomogla osigurati bolje uvjete školovanja za učenike i studente iz obitelji slabijeg socioekonomskog statusa. U akademskoj godini 2013./2014. OTP banka je za program “Zeleno svjetlo za znanje” izdvojila 496.000 kuna, a u protekle četiri godine u sklopu projekta OTP banka je stipendijama i drugim darovanjima osigurala više od dva i pol milijuna kuna za bolje uvjete školovanja i ulaganja u edukaciju.

Komentirajte