8 C
Sisak
Petak, 29 ožujka, 2024

Međunarodni Kyokushin karate turnir „SISAK OPEN 2014“

Datum:

Marketing

Najboljim natjecateljem na turniru proglašen je svjetski prvak Emanuel Lebo, a naj natjecateljica je Samoborka Gabriela Sušanj. Najuspješniji kod domaćina su bili limači Roko Aralica i Roko Karaula koji su osvojili izvrsna druga mjesta.

U nedjelju 8. lipnja 2014. u sportskoj dvorani “Brezovica” u Sisku, održan je 6. Međunarodni kyokushin karate turnir “SISAK OPEN 2014”. Turnir je održan u organizaciji Hrvatskog kyokushinkai saveza, uz domaćinstvo Karate kluba CROATIA Sisak, te pokroviteljstva grada Siska.
Natjecanje je održano u ukupno 13 kategorija od limača do seniora, a pravila su bila uobičajena za kyokushinkai karate ; puni kontakt, kod mlađih kategorija uz zaštitnu opremu, dok kod juniora
i seniora bez zaštitne opreme.

Konkurenciji domaćih natjecatelja, kojih je bilo 75, međunarodni karakter dali su i natjecatelji iz Austrije, čiji je bivši svjetski prvak senior Emanuel Lebo proglašen za najboljeg natjecatelja turnira. Za najbolju natjecateljicu turnira proglašena je kadetkinja Gabriela Sušanj iz KK “Fortis” Samobor.

ekipa croatie sisak 2014.Za karate klub CROATIU su nastupili: Roko Karaula, Daniel Furdi, Gabrijel Vujić, Karlo Bundalo, Roko Aralica, Marko Krizmanić, Fran Grđan, Klara Prpić, Ivan Muža, Leona Perčić, te seniori Kristijan
Bašić, Boris Novosel, Leo Pavičić i Josip Perković.

Najuspješniji su bili limači Roko Aralica i Roko Karaula koji su se probili do finala i osvojili izvrsna druga mjesta.

Malo manje uspješni bili su Marko Krizmanić u juniorskoj konkurenciji, Leona Perčić u kadetskoj te Kristijan Bašić u seniorskoj konkurenciji, koji su osvojili treća mjesta.

Posebno se istaknuo Kristijan Bašić, koji je nakon pobjede u četvrtfinalu apsolutne seniorske kategorije sjajno odradio meč protiv Austrijskog šampiona Daniela Wachta i tek je u završnici popustio i izgubio meč protiv znatno iskusnijeg natjecatelja, ujedno i težeg 15 kg.

Bez medalje su ostali Karlo Bundalo, Josip Perković i Klara Prpić osvojivši četvrta mjesta.

Slijedeći turnir na kojem planira nastup i ekipa Karate kluba CROTIA Sisak bit će “Kup Grada Zaprešića”, početkom listopada.

Možda vas zanima...

Finale Prvenstva Hrvatske započinje u subotu na Zibelu

Finale Prvenstva Hrvatske započinje u subotu na ledu ledene...

Pretkadetkinje Košarkaškog kluba Sisak pete u Hrvatskoj

Pretkadetkinje Košarkaškog kluba Sisak s omjerom pobjeda i poraza...

KUGLANJE: Pobjeda za kraj i 3. mjesto ŠKK Jedinstva u 2. Hrvatskoj kuglačkoj ligi

U 22., posljednjem, kolu ligaškog natjecanja u 2. Hrvatskoj...

Počela škola stolnog tenisa za učenike – pridružite im se!

U Stolnoteniskom klubu "Siscia" djeluju dvije muške seniorske ekipe...