Naslovnica Vijesti Sisak Sisačke “Lađarice” idu u Šibenik

Sisačke “Lađarice” idu u Šibenik

U subotu, 24. svibnja, Ženska vokalna skupina „Lađarice“ iz Siska nastupit će na Natjecanju folklornih zborova u Šibeniku. Na ovome natjecanju, koje organiziraju Hrvatska udruga zborovođa i Šibensko pjevačko društvo Kolo, nastupit će 18 zborova, klapa i vokalnih skupina iz cijele Hrvatske. „Lađarice“ će se predstaviti zanimljivim glazbenim programom , obradama narodnih pjesama: Golubice, nemoj spati; Deveta ura, Tari bari i Naranča.

Sisačka ženska vokalna skupina „Lađarice“ osnovana je prije samo sedam mjeseci, no iza njezinih članica već je niz uspješnih nastupa poput gostovanja na cjelovečernjem koncertu Ženskog vokalnog ansambla „Petrus” iz  Petrinje koji  je održan u sklopu obilježbe 150.obljetnice Hrvatskog pjevačkog društva „Slavulj”.

Sisačke „Lađarice“ okupila je ljubav prema pjesmi i višeglasnom pjevanju te dugogodišnja prijateljstva. Svaka od 9 članica ima bogato iskustvo s različitim vokalnim izričajima, a posebno klapskim.Umjetnička voditeljica „Lađarica“ je profesorica Marijana Ivšić Kolić.

Komentirajte