2 C
Sisak
Srijeda, 27 listopada, 2021

Kutinski HSLS zatražio izlazak iz koalicije u Županiji!

- Marketing-spot_imgspot_img

Kutinski ogranak HSLS-a zatražio je u srijedu, na tiskovnoj konferenciji, napuštanje vladajuće koalicije u Sisačko-moslavačkoj županiji.

“Predsjedništvo i Izvršni odbor HSLS-a Grada Kutine donijeli su Odluku da HSLS Grada Kutine traži od Županijskog vijeća HSLS-a izlazak iz koalicije na razini SMŽ. HSLS Grada Kutine ne može podržati koaliciju u kojoj se najodgovornija osoba Županije, njezina županica, nalazi u istražnom zatvoru zbog vrlo teških optužbi. HSLS Grada Kutine se ograđuje od takve koalicije i ne želi sudjelovati u toj vlasti na razini Županije te sve nezakonite radnje oštro osuđuje. HSLS Kutina smatra da županica, ako želi dobro SMŽ, treba hitno dati ostavku, a Vlada RH raspisati prijevremene izbore.” – rekao je Davor Kljakić iz kutinskog HSLS-a.

Kako doznajemo, još neki ogranci HSLS-a s područja županiej dijele isti stav s kutinskim ogrankom, tj. žele izlazak iz vladajuće koalicije u koju su ušli prije posljednjih lokalnih ibzora , u lipnju 2013. godine.

No, Dubravko Obadić, čelnik Županijskog HSLS-a, izgleda da ne dijeli takvo mišljenje.

“Županijsko vijeće sastalo se prošli tjedan i, nakon rasprave, donijelo odluku da do daljnjeg ostaje HSLS u koaliciji. Razdoblje koje je navedeno u optužnici ne tiče se HSLS-a jer tada nismo bili u vlasti. Mi smo SDP-u prišli na temelju programa i projekata koji se i dalje ostavruju. Za mjesec dana je nova sjednica Županisjkog vijeća pa ćemo vidjeti hoće li se možda stav većine izmjeniti, rekao nam je Obadić.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti